Dotacja przy leasingu w PKO Leasing

Michal

Moderator
Tak informacyjnie tylko - wniosek złożony i auto odebrane pod koniec czerwca 2024, dziś dotacja wpłynęła na konto.
No to nieźle przyspieszyli. Ja czekałem prawie równe 2 lata ale przecierałem szlaki :)

kswad12

No to z prądem
Tak informacyjnie tylko - wniosek złożony i auto odebrane pod koniec czerwca 2024, dziś dotacja wpłynęła na konto.
Kiedy podpisałeś umowe o dotacje? Tez mam leasing w PKO i umowe o dotacje podpisałem 11.07.
Kasy nadal nie ma, ale dostałem podpisana umowe back jakoś z 1msc temu

TomRS

Pionier e-mobilności
Kiedy podpisałeś umowe o dotacje? Tez mam leasing w PKO i umowe o dotacje podpisałem 11.07.
Kasy nadal nie ma, ale dostałem podpisana umowe back jakoś z 1msc temu
to by się z grubsza zgadzało, bo mi umowę odesłali jakieś 2 miesiące temu, a wniosek właśnie sprawdziłem, że składałem już 12 maja 2024 a nie w czerwcu jak pisałem na początku.

kswad12

No to z prądem
Dziś doszła kasa i do mnie na konto. Cale 27k :)
Umowa leasingu: Maj 2024
Umowa mój elektryk podpisana przeze mnie 13.07
Odeslali mi umowe jakoś w październiku.
Kasa doszła do mnie 22 Listopada (PKO dostało 19 listopada z tego co widzę).
Nie dostałem jeszcze tych 400 PLN opłaty transferowej, nie wiem czy mi to odeślą. może złe zrobiłem ze zapłaciłem ta opłatę ja do leasingu?

Last edited:

CODI

Nowy na Forum
Słuchajcie jest gdzieś dobry opis jak wypełniać wnioski o dopłatę z programu w przypadku JDG i finansowania leasingiem ? Wiem ze kwota początkowa to wartosc dofinansowania + vat ale co wiecej ?

KrzysztofFly

Moderator
Słuchajcie jest gdzieś dobry opis jak wypełniać wnioski o dopłatę z programu w przypadku JDG i finansowania leasingiem ? Wiem ze kwota początkowa to wartosc dofinansowania + vat ale co wiecej ?
W przypadku leasingu, stroną w postępowaniu jest leasing, Twoim jedynym zadaniem, jest wypełnić wniosek lub podać dane i go podpisać. Co innego w przypadku zakupu za gotówkę, bo wtedy Ty jesteś właścicielem auta i stroną.