Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Drugie tanie EV do jazdy po mieście
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wasp, post: 194993, member: 419"] Ja mam podobny case jak [USER=89]@Michal[/USER]. Po dłuższej analizie braliśmy pod uwagę 2 auta jako drugi elektryk: 1. BMW i3 2. Nissan Leaf W założeniach mieliśmy podobny budżet tak jak Ty. Zacznę od leafa. Ja byłbym w stanie wziąć Leafa I. Szczególnie wersja Tekna, w kolorze srebrnym wygląda to całkiem ok. Żonie się nie podoba Leaf I. A wrócić do Leafa II też nie bardzo chce (mieliśmy LII N-Connecta). Więc padło na BMW. BMW: Super jak na auto miejskie. Moim zdaniem trzeba brać min 94Ah oraz model po liftingu (od 2017 roku), gdzie poprawiono szereg bolączek. Te auta wciąż są drogie i ciężko zmieścić się w budżecie 60k. A to co mnie najbardziej przeraża to ich awaryjność: np. problemy z silnikiem, kompresorem -> wykorzystywany także to chłodzenia baterii. Patrzyłem na roczniki od 2019 z polskiej dystrybucji i tam trzeb dać sporo powyżej 70k. Często są to egzemplarze bez grzania foteli -> co u mnie odpada. No i dodatkowa ogromna wada -> brak grzania kierownicy! [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Drugie tanie EV do jazdy po mieście