Dwa konta w aplikacji tesli

grregg

Fachowiec
Czy ktoś z Was na jednym telefonie używa/używał dwóch różnych kont, a pod każdym kontem inne auto? Chciałem się dzisiaj wylogować z obecnego konta pod którym mam obecną teslę i zalogować na nowe pod którym będę miał nową teslę. Ale przy próbie wylogowania dostaję komunikat "stracisz ustawienia i dane". Za nim kliknę wolę się upewnić, że po ponownym zalogowaniu dalej będę mógł otworzyć i uruchomić auto przypisane do danego konta? Czy tak jest? Jakie dane i ustawienia tracę?

Wiem, że pod jednym kontem mogę mieć dwa auta, ale w tym konkretnym przypadku każde auto musi być pod innym kontem.

KrzysztofFly

Moderator
Czy ktoś z Was na jednym telefonie używa/używał dwóch różnych kont, a pod każdym kontem inne auto? Chciałem się dzisiaj wylogować z obecnego konta pod którym mam obecną teslę i zalogować na nowe pod którym będę miał nową teslę. Ale przy próbie wylogowania dostaję komunikat "stracisz ustawienia i dane". Za nim kliknę wolę się upewnić, że po ponownym zalogowaniu dalej będę mógł otworzyć i uruchomić auto przypisane do danego konta? Czy tak jest? Jakie dane i ustawienia tracę?

Wiem, że pod jednym kontem mogę mieć dwa auta, ale w tym konkretnym przypadku każde auto musi być pod innym kontem.
Nie wiem czy w innych telefonach też jest taka opcja, ja od kilku lat używam telefonów Xiaomi, a tam jest funkcja klonowania aplikacji. Używam jej od kilku lat i dzięki niej bez problemu używam kilku sklonowanych aplikacji (między innymi bankowe), myślę (bo nie próbowałem), że z aplikacją Tesli też sobie poradzi, ewentualnie problem może być z kluczykiem Bluetooth, bo tu raczej nie ma szansy aby obsługiwało w tym samym czasie oba auta (no chyba, że się mylę).

Sama aplikacja na pewno działa, na dwóch różnych kontach, bo przed chwilą sprawdziłem, jednak samochód mam tylko jeden, więc nic więcej nie sprawdzę.

Jaceq

Pionier e-mobilności

Używałem w taki sposób. Możesz się wylogować, dane znikną tylko z telefonu. Po ponownym zalogowaniu zostaną ponownie pobrane. Jedna tylko w sumie dziwna rzecz - gdy się wylogujesz i zalogujesz to trzeba ponownie włączyć synchronizację kalendarza bo się odznacza. Przynajmniej na iPhone.