Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Dwa liczniki, dwa systemy rozliczeń
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE=".Kropek., post: 176598, member: 2302"] Ja bym spojrzał na wiatrowa dotacje pod wiatrak i magazyn bo wtedy możesz zostać na starych zasadach, dostać dofinansowanie na magazyn i masz 2gie źródło generowania prądu. A panele na wiacie podpiął bym pod zwiększenie mocy obecnej umowy. Wiem że dofinansowanie do wiatraka nie zmusza do przejścia na nowy system rozliczeniowy - dzwoniłem i pytałem w urzędzie. Porównania nie ma co robić bo nowy system jest gorszy i to jest stwierdzone wzdłuż i wszerz. Ceny dynamiczne nic tu nie zmienia wg mnie bo nie można zarabiać na cenach ujemnych na razie. Ja przymierzam się właśnie do takiej operacji bo mam 2kwp zrobione jeszcze na stare zasady. Chce dołożyć paneli 6kwp, wiatrak 3-5kw podłączony przez magazyn do hybrydowego inwertera - więc nie będzie się liczył jak moc produkcyjna (z tego co rozumiem). Zużycie roczne już z 2kwp to 9000kwh więc powinno być ok. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Dwa liczniki, dwa systemy rozliczeń