Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Dylemat zakupowy TM3 vs TMY
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Jaceq, post: 123222, member: 1236"] [ATTACH type="full" width="345px"]14190[/ATTACH] TMY RWD , w cyklu, mieszanym. Tak mniej więcej 70% trasy, 30% miasto. Te 250km autostrady to się wg mnie zgadza. Zakładając, że jedziesz normalnie (tzn. z maksymalną dozwoloną prędkością). W trasie zazwyczaj wychodzi mi około 18 kWh/100 km. Jeśli jest pusto i można jechać większość czasu ~140/150km/h to wyhodzi więcej, tak 20-21kWh/100km. Dało by się zwiększyć znacznie ten zasięg nie przekraczając 120km/h. Natomiast trudno mi uwierzyć, że w TM3HL przy podobnej jeździe będziesz mieć 15 kWh/100km.. Na pewno jest efetywniejsza ale nie aż tak, cudów nie ma. Chyba, że będziesz jechać w trasie 100km/h. Ale jeśli ja tak zrobię, to też będę mieć max 17kWh/100km. Trzeba by wziąć oba auta i zrobić tę samą trasę podobnym stylem jazdy i prędkościami. W każdym razie masz podobne rozkminy jakie ja miałem przed zakupem. Gdy już trochę pojeździłem to okazuje się, że zasięg nie jest aż taki krytyczny - bez problemu doładujesz się gdzieś po drodze nawet w naszym kraju. Ładowanie wyniesie Cię jakieś 30-50 zł jeśli się doładujesz tylko żeby dojechać do domu, gdzie masz tańsze "paliwo". I taka mniej więcej będzie różnica w ekonomii między tymi dwoma autami w trasie wg mnie. Te dodatkowe powiedzmy 100km trasy, które zrobisz na prądzie z domu. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Dylemat zakupowy TM3 vs TMY