Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Dylemat zakupowy TM3 vs TMY
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="PawelGDZ, post: 87064, member: 1899"] [USER=1245]@miksell[/USER] mam ten sam dylemat od połowy stycznia odkąd tesla obniżyła ceny oglądam, czytam, myślę a nawet wczoraj jeździłem TM3LR i TMYLR po Ząbkach i Warszawie prawie dwie godziny moje wnioski/odczucia: - oba mają jak na polskie drogi wystarczające osiągi - oba mają niezłe zawieszenie, ja się nie czepiam, specjalnie szukałem trochę dziur i mi leży - zdecydowanej różnicy na korzyść Y nie widzę, przynajmniej nie takiej, która by dyskwalifikowała TM3 - oba wystarczająco ciche - oba dobre nagłośnienie, bass lepszy w TMY - _wydawało_ mi się, że dolna część fotela w TMY jest o jakiś 1-2 centymetry szersza, przez co czułem się lepiej w TM3, ale nie udało mi się tego później zweryfikować - tylna kanapa TM3, raczej na plecaki lub dwójkę małych dzieci bez kurtek zimowych, jest ciaśniej, mniej wygodniej i jak usiadłem osobiście z tyłu a mam mniej niż 180 to już czułem się trochę _zakleszczony_ pod sufitem - wrażenia z jazdy zdecydowanie na korzyść TM3, obecnie jeżdżę bmw 5, nigdy SUVa nie miałem, jak wsiadam do mazdy 5ojca to też jakoś specjalnie mi to nie podchodzi pozycja kierowcy, wolę leżeć wygodnie w fotelu niż siedzieć jak na krześle - TM3 ładniejsza, foremniejsza, TMY wygląda w moim odczuciu, jak dom znajomych - wzięli gotowy projekt, podnieśli poddasze o dwa bloczki, wyszło więcej przestrzeni, ale proporcje wizualne i założenie architekta zostały zaburzone ;-) - TMY zdecydowanie ma więcej miejsca z tyłu i większa przestrzeń bagażowa pytanie na czym ci zależy? jednak problem pozostaje, mamy z żoną 2x bmw 5, ona kombi 530ix, ja 520i, przyjdzie nam się z nimi pożegnać i w zależności jakie auto służbowe żonie zaoferują, to ja będę się musiał dostosować, jak dostanie coś w stylu superb czy octavia kombi to ja dla siebie wezmę TM3LR i jakoś te dzieci do szkoły odwiozę, starsza z przodu, młodsza z tyłu, z plecakami, workami na WF i innymi instrumentami, które praktycznie dzień w dzień dodatkowo transportują do szkoły jakoś się zmieścimy, a jak dostanie małe auto typu rapid, to już nie będę miał wyjścia i zamówię TMYLR wracając do ciebie [USER=1245]@miksell[/USER], nikt za ciebie nie wybierze lepiej samochodu niż ty sam, właściciele TM3 najczęściej polecą TM3, bo są z nich zadowoleni, a właściciele TMY polecą TMY, gdyż to dobry samochód i świetne elektryczne auto ;) moja rada: [B]nie pytaj na forum[/B], jakie auto masz kupić tylko umów się na jazdy próbne!, możesz nawet z rodziną, wsiądź, przejedź się, pooglądaj bagażniki, połóż się z żoną na kocu czy co tam jeszcze trzeba to sprawdź i zdecyduj ;-) Z showroom w Ząbkach nikt Cię nie wygoni, powiem Ci, że byłem tam już 3x - na początku stycznia, z ciekawości, miesiąc temu już konkretnie pooglądać i umówić się na wczorajsze jazdy próbne, za każdym razem załoga coraz większa, zawsze uprzejma lub bardzo uprzejma, wczoraj to już chyba mieli apogeum, ludzi jak w biedronce, lory (widziałem ich łącznie chyba z 5) i lawety wjeżdżały i wyjeżdżały jedna za drugą, a oni opanowani, frontem do klienta, proponują kawę itp, nie wiem jak wczoraj ale w piątek do 22 z hakiem wydawali auta pojadę tam jeszcze co najmniej 2x w niedługim czasie, po moje auto i TMYRWD którę "wcisnę" wspólnikowi ;D [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Dylemat zakupowy TM3 vs TMY