Cześć! W zasadzie przypatruję się forum od dłuższego czasu, ale dopiero teraz przyszedł czas na wymianę samochodu. Jako, że nic nowego w "Jaki elektryk do 300k?", czy w "300K zł. do wydania na elektryka" na razie nie znalazłem - to jestem nastawiony, że dla moich potrzeb i wyobrażeń o potrzebach - obecnie najlepszym wyborem będzie TMY LR. Mam natomiast nadal takie małe dylematy i chciałbym zapytać o Wasze doświadczenia:
Koła.
Znam zalety 19" (lepszy zasięg, większy komfort, mniej się rysują), ale 20" induction zdecydowanie bardziej mi się podobają 🖤. Posiadacze 20" - czy żałujecie wyboru? Odczuwacie mniejszy komfort, zasięg albo już tak porysowaliście, że nie możecie na nie patrzeć? 😅
Jakąś alternatywą jaką rozważam jest nabycie 19" i kołpaków Storm Style albo podobnych.
@KrzysztofFly @Vangass @deCastelano @MarcinEV jak Wasze się sprawują? Miałem kiedyś Opla z felgami strukturalnymi i wyglądało to naprawdę dobrze na jasnych kołpakach. Ale miałem też kiedyś czarne kołpaki przy innym samochodzie i wyglądały dobrze tylko jak było mokro, bo inaczej świeciły czernią przy bladych oponach - chociaż te kołpaki chyba są w czarnym macie?
Rozważam drugi zestaw kół (zimowe) raczej na 19". Czy ktoś z Was takie kupował - gdzie najlepiej kupić felgi gemini z czujnikami? Na pewno wyjdzie to taniej niż cały zestaw zimowych od Tesli?
Kolor lakieru.
Kusi mnie quicksilver, ale nigdzie na żywo nie miałem okazji go zobaczyć. Czy ma ktoś z Was ten lakier? Lubicie go?
A może, żeby jakoś znaleźć swoje auto na parkingu lepiej brać białego i kupić sobie czarny spoiler od chińczyka?
Hak.
Trochę podróżuję z rowerami i wiem, że na dachu jest gorzej niż z boxem, no więc hak. Ktoś jeździł gdzieś dalej z rowerami? Pasują wszystkie bagażniki, czy są jakieś problemy? Da się zabrać 4 rowery?
Termin zakupu.
Mógłbym poczekać do końca kwartału, ale czy jak śledziliście ceny przed Waszym zakupem - to naprawdę coś się zmieniało przed końcem kwartału? Teraz przed końcem roku jakoś specjalnie nie widziałem zniżek, czy bonusów 🤔 od wydania TM3HL raczej wszystko stoi w miejscu...