Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Dylematy kupującego TMY
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="to_masz, post: 134851, member: 2343"] Cześć! W zasadzie przypatruję się forum od dłuższego czasu, ale dopiero teraz przyszedł czas na wymianę samochodu. Jako, że nic nowego w "Jaki elektryk do 300k?", czy w "300K zł. do wydania na elektryka" na razie nie znalazłem - to jestem nastawiony, że dla moich potrzeb i wyobrażeń o potrzebach - obecnie najlepszym wyborem będzie TMY LR. Mam natomiast nadal takie małe dylematy i chciałbym zapytać o Wasze doświadczenia: [B]Koła. [/B] Znam zalety 19" (lepszy zasięg, większy komfort, mniej się rysują), ale 20" induction zdecydowanie bardziej mi się podobają 🖤. Posiadacze 20" - czy żałujecie wyboru? Odczuwacie mniejszy komfort, zasięg albo już tak porysowaliście, że nie możecie na nie patrzeć? 😅 Jakąś alternatywą jaką rozważam jest nabycie 19" i kołpaków Storm Style albo podobnych. [USER=1062]@KrzysztofFly[/USER] [USER=915]@Vangass[/USER] [USER=2148]@deCastelano[/USER] [USER=2184]@MarcinEV[/USER] jak Wasze się sprawują? Miałem kiedyś Opla z felgami strukturalnymi i wyglądało to naprawdę dobrze na jasnych kołpakach. Ale miałem też kiedyś czarne kołpaki przy innym samochodzie i wyglądały dobrze tylko jak było mokro, bo inaczej świeciły czernią przy bladych oponach - chociaż te kołpaki chyba są w czarnym macie? Rozważam drugi zestaw kół (zimowe) raczej na 19". Czy ktoś z Was takie kupował - gdzie najlepiej kupić felgi gemini z czujnikami? Na pewno wyjdzie to taniej niż cały zestaw zimowych od Tesli? [B]Kolor lakieru. [/B] Kusi mnie quicksilver, ale nigdzie na żywo nie miałem okazji go zobaczyć. Czy ma ktoś z Was ten lakier? Lubicie go? A może, żeby jakoś znaleźć swoje auto na parkingu lepiej brać białego i kupić sobie czarny spoiler od chińczyka? [B]Hak.[/B] Trochę podróżuję z rowerami i wiem, że na dachu jest gorzej niż z boxem, no więc hak. Ktoś jeździł gdzieś dalej z rowerami? Pasują wszystkie bagażniki, czy są jakieś problemy? Da się zabrać 4 rowery? [B]Termin zakupu.[/B] Mógłbym poczekać do końca kwartału, ale czy jak śledziliście ceny przed Waszym zakupem - to naprawdę coś się zmieniało przed końcem kwartału? Teraz przed końcem roku jakoś specjalnie nie widziałem zniżek, czy bonusów 🤔 od wydania TM3HL raczej wszystko stoi w miejscu... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Dylematy kupującego TMY