Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Dywagacje Toyota Corolla vs TM3
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="AntoniFerdynand, post: 205144, member: 2775"] Punkt widzenia zależy podobno od miejsca siedzenia. Ja mogę powiedzieć tyle że przed TM3 Highland użytkowałem wcześniej przez wiele lat Mercedesa c-klasę (W205 wciąż pozostaje drugim autem) a jeszcze wcześniej trzy Citroeny C5. I to co mogę powiedzieć - pomimo podobnych wielkości mercedesem (z tej samej generacji co TM3) nikt z domowników nie chce jeździć. Jest anachroniczny i jakaś mniej przystępny. Audio ma do d..y, jest ciaśniejszy, bezdotykowy zapłon ale otwieranie auta pilotem to pierwsze z brzegu zastrzeżenia. Jazda 156 konnym autem (MB) vs 280 konnym (TM3) to też problem. Nie ma spotify a radia słucham z internetu więc w MB musze każdorazowo łączyć się z telefonem. Nie ma matrixów, szklanego dachu, programowanego fotela, nawiewów siedziska, ogrzewanej tylnej kanapy, elektrycznie otwieranego bagażnika. Ba - w niezłej konfiguracji nie ma nawet podgrzewanej kierownicy. Ale rzeczywiście przewagę ma taką, że mimo tych 156 koni może ciągnąć przyczepę kampingową czego tesla w praktyce nie potrafi. A co do tesli - ma swoje wady. Bardzo źle działa automat wycieraczki, tylna kanapa nadaje się realnie dla 2 osób (po środku dla trzeciej podobno ekstremalnie twardo), czujniki parkowania byłyby lepsze niż analiza kamer. Manetki mam zamontowane w prezencie niemniej poza rzeczonymi zjazdami z ronda nigdy z nich nie korzystam. Co do corolli - to musi być bardzo udane auto toyoty - nigdy nie jeździłem nawet jako pasażer. Latem, kiedy teslę staranowała mi ciężarówka elektryk 3 miesiące stał w serwisie (głównie czekając na części - co też jest wałkiem) ubezpieczyciel podstawił mi na auto zastępcze roczną Toyotę Camry z przebiegiem ok 20kkm. Coż to był za dramat - to auto ani nie jeździło (zerowe przyspieszenie), ani nie wyglądało. Szyby opuszczały się z gracją poloneza caro, wyświetlacz środkowy przywołał sentymenty do Atari z dzieciństwa, nawigacja nie wyświetlała ruchu w czasie rzeczywistym bez podłączenia do telefonu, audio grało jak w dacii (lub moim mercedesie), automat działał dziwnie. Jedyne co moge pochwalić to spalanie - w mieście oscylowało na poziomie 5-6 litrów, co przy tej wielkości było imponujące. Ale nie posiadając wyboru Camry zwróciłem i przeprosiłem się z prywatnym mercedesem. Ale na marginesie mogę powiedzieć, że wiele lat temu kiedy w podobnej sytuacji oddałem wcześniejszego mercedesa do ASO i nie mieli auta zastępczego - ubezpieczyciel podstawił mi Lexusa IS (V6). I to co mogę powiedzieć, że zwrot Lexa i odbiór MB nie był miłym doświadczeniem. Jedyne co w merawce było lepsze to .... niższe spalanie. Tak więc moze Twoja corolla bliższa jest lexusa niż tej nieszczęsnej camry. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Dywagacje Toyota Corolla vs TM3