Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Dywagacje Toyota Corolla vs TM3
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="umcus, post: 205640, member: 4543"] Z tego co pobieżnie przejrzałem, to chodziło o kwestię hamulców oraz zawieszenia. Z hamulcami wiadomo - nie używane, to się zapychają syfem, zawieszenie - to też nie chodziło o to, że brak amortyzacji czy coś w ten deseń. Prawda jest taka, że gdyby wziąć z naszych ulic 1000 aut po kolei i zrobić im przegląd jaki robią niemcy, to jestem prawie pewien, że nie zaliczyłoby go minimum 50-70% samochodów. I to z powodów dużo gorszych niż tam. Spuszczanie się nad raportem ADAC typowego pana Wieśka z passatem 1.9 TDI jest czystą hipokryzją (nie mam nic do passata, miałem 2.0 TDI z DSG i bardzo miło go wspominam). Co do Toyoty - Corolla jest bardzo głośna, nawet w mieście. Jest spoko, choć fotele najlepsze nie były (mam specyficzne wymagania). Dla siebie, na dojazdy do pracy - spoko. Dla rodziny, jako jedyny pojazd - a idź pan w ch..., twarde to, niewygodne i audio nie gra. Z kolei Toyota Camry (ta nowa) to jest zupełnie inny komfort jazdy, jest znacznie, znaaaaacznie cichsza, w końcu normalnie mogłem rozmawiać z pasażerką. Oczywiście, póki nie chciałem dynamicznie przyspieszyć, wtedy było kiepsko, po czym po zwolnieniu obroty silnika przez 10 sekund trzymały 3 tys obrotów i silnik wył. W ogóle nie czuć było tych 230 koni, dopóki się nie zrobiło kick-down, to wrażenie było jakby tak na pół gwizdka przyspieszał. Fotele są wygodne, tak samo jak w TM3 (choć nie tak wygodne jak w Volvo S60/S90). Natomiast ergonomia to jest dramat^2 ;) Zmienić coś na liczniku, to się pochlastać idzie. Długo szukałem opcji włączenia HUD, w końcu zrezygnowany wydałem komendę głosową i szok, zadziałało. Infotaiment - wygląda dramatycznie źle, tzn. rozdzielczość ekranu jest spoko, ale bardzo kiepsko działał dotyk, poza tym np. razem z pasażerką parę minut szukaliśmy ustawień dźwięku. Sam dźwięk jest mocno taki sobie, brak basów (gdyby nie to, było by naprawdę spoko). Po włączeniu android auto system zamulał. Z jakiegoś powodu AA był po angielsku, nie po polsku i nikt z Toyoty nie potrafił tego zmienić. Jakość wnętrza - spoko, ale po niecałych 4 kkm piano black przy selektorze biegów porysowany masakrycznie, skóra od mieszka biegów pozaginana i wyglądała jakby miała popękać. Natomiast sama jazda była spoko, bardzo przyjemnie się tym jechało, czuć że jest to duży, komfortowy samochód. Corolla to jest zupełnie inny świat - dużo gorszy oczywiście, sporo mniej komfortowy zarówno od Camry jak i TM3. Oczywiście to wszystko jest IMHO. Każdy ma swoją opinię i swoją d*, która najlepiej wie, co jest najlepsze ;) Fajny offtopic wyszedł ;) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Dywagacje Toyota Corolla vs TM3