Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Dywagacje Toyota Corolla vs TM3
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 205760, member: 274"] Dodam swoje 3 grosze do dyskusji, jako że wielu na tym forum twierdzi że jestem wyznawcą Toyoty, bo mam 2 auta tej firmy z których jestem niesamowicie zadowolony: - Tercel - miejskie 2 drzwiowe wozidełko z 97r, ciągle sprawne i jeżdżone przez mego syna, auto proste (szyby w korbce, ale automat i klima) za to totalnie niezawodne i zwinne w mieście (920kg i 97KM w szybkim automacie robi robotę). - Sienna z 2016r (MR chyba 2017) - którą uważam za niedościgniony wzór rodzinnej maszyny na dalekie trasy - auto mega wygodne, dość oszczędne jak na olbrzymie gabaryty 8-mio osobowego potwora - 135-140 autostradą to ok 10l latem, 11l zimą, dynamiczne (prawie 300 kucy i da się je wykorzystać gdy trzeba, ja chętnie korzystam) Niestety czekając ponad miesiąc na szybę przednią do Tesli (!#$%!) pierwsze auto zastępcze z OC sprawcy dostałem Toyotę Corollę 2023, którą sam musiałem udać się natychmiast w trasę z Wawy do Gliwic. Niestety był to szok poznawczy - auto prowadziło się po prostu źle, żadnej dynamiki, prowadzenie gorsze niż Poloneza, hałas w czasie jazdy autostradą powodował ból głowy. Auto nijakie, ciasne, głośne, słabo prowadzące się i wolne, w dodatku dużo paliło - ok 8-9l/100 autostradami 140+ Zażądałem wymiany na inne, nadające się na trasy i dostałem 2024 Audi A4 2.0 150KM - to już była bajka, auto nieźle wyciszone, co prawda z gównianym Audio ale trasy jeździło bardzo fajnie, przy 144 GPS (160 licznikowe) spalanie było ok 6.2l/100km. Więc zgadzam się z przedmówcami - sam bym tej Corolli dla siebie w życiu nie kupił, moja Sienna daje o niebo lepsze wrażenia z jazdy, lepiej się prowadzi już nie mówiąc o wyciszeniu czy dynamice, a to kawał kloca jest. Na pewno Tesla M3 mimo wielu wad jest o niebo lepszym wyborem niż Corolla, nawet na trasy. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Dywagacje Toyota Corolla vs TM3