Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.3 Forum • Volkswagen ID.3 (2020-2023)
Dzień dobry i dziękuję
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="owen, post: 100802, member: 2237"] Dzięki! Z baterią to trochę się zdążyłem przyzwyczaić do tej większej (77 z ID.5) i szybkiego przeliczenia, że 10 proc. oznacza coś koło 50km zasięgu. Teraz to przeliczam na coś koło 40, zimą pewnie 30. Problem, jak wiesz, z ID.3 polega na tym, że po pierwsze ta największa bateria sporo kosztuje (a nie wszystkie wersje modelowe obejmuje aktualna promocja, tj. minus 25k od ceny katalogowej plus to, co uda się u sprzedawcy wytargować, w więc w praktyce ta różnica w cenie może być jeszcze wyższa), a po drugie to jednak 4 miejsca. Nas jest wprawdzie trójka, ale z dalszą rodziną czy nawet chłopaków sąsiadów na basen zabrać, to już się tych 5 miejsc przydaje. Trochę traktuję ten zakup jako rozpoznanie bojem. Się zobaczy, czy tych 5 miejsc rzeczywiście przydaje się częściej niż 2 razy w roku i czy sytuacja będzie na tyle dobra, żeby zmienić auto na takie samo, tylko droższe ;-). W moim przypadku najczęstsze wyjazdy to 320km w obie strony i 250km w obie strony, więc ta aktualna bateria powinna dawać radę nawet zimą, ewentualnie parę minut uzupełnienia na greenway (a mam to rozpracowane i wiem, że są dogodnie położone w punktach docelowych). Mam teraz przekonanie, że ID.3 58 w zupełności wystarczy na nasze potrzeby, zobaczymy jak bateria będzie się zachowywać. Świadomość, że po paru latach użytkowania rozważasz drugie takie samo, tylko z baterią większą, jest mocno budująca :-) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
VOLKSWAGEN
VW ID.3 Forum • Volkswagen ID.3 (2020-2023)
Dzień dobry i dziękuję