e-Up używany dla syna

cooler

Pionier e-mobilności
Cześć,
Od dawna podoba mi się koncepcja małego auta na miasto dla dorosłej ale uczącej się dzieciarni i bardzo podoba mi się e-Up.
Czy jest na forum ktoś kto ma, używa na co dzień?
Ceny w Niemczech są mocno zachęcające przy niedużych przebiegach. Wiem że był jakiś lifting, od jakiegoś czasu auto ma większą baterie - oświeci mnie ktoś co do wad i zalet takiego auta na miasto? Jak z degradacja baterii - czy jest się czego bać? Czy bateria jest aktywnie chłodzona?
Wszelkie informacje mile widziane.

luki

Posiadacz elektryka
Jeszcze podrzucę temat citroen ami / opel rocks-e. Chociaż, to raczej jak wózek golfowy, przy nim e-Up tu już SUV

nabrU

Pionier e-mobilności
Jak @aadamuss, wspomniał mamy Seat'a Mii Electric od prawie dwóch lat a to to zasadniczo to samo co VW e-Up czy Skoda Citigo IV. W UK jedyną różnicą na korzyść e-Up była kamera cofania (choć wyświetlacz w samochodzie jest raczej mały) i przyciski sterowania na kierownicy, których Mii nie ma. Reszta to te same samochody.

Jest tutaj wątek o naszym Mii, ale chętnie odpowiem szczegółowo na Twoje pytania

P.S. Używane dwulatki Mii u nas można wyhaczyć już za ok. 10-11 tyś. GBP

Last edited:

Michal

Pionier e-mobilności
Ewentualnie Smart - zajmuje mało miejsca w garażu i wydaje się sensowny.

nabrU

Pionier e-mobilności
Dzięki, poczytam i na pewno wrócę z pytaniami, rozumiem że to takie trojaczki skoda-seat-vw czyli ta sama technologia tylko różnicą w wyposażeniu/bajerach.

Dokładnie tak, nawet różnice w wyposażeniu są pomijalne.