Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
ëC4 - wrażenia drugim tygodniu jazdy...i kolejnych :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="p0li, post: 12484, member: 128"] muszę przestac jeździć w ciągu 2 tygodni od odbiory zrobiłem 2500km ostatnią podróż do celu oddalonego ok 320km zakończyłem wczoraj z następującymi wnioskami - ABRP ssie - kazał mi sie 2 razy ładować, wyszukał jakąś dziwną ładowarkę na parkingu uniwersyteckim gdzie nie było można jej uruchomić bo raz - tylko dla pracowników, dwa mimo 3 złaczy można było uzywać tylko jednego - pojechaliśmy dalej i ładowaliśmy się gdzie indziej - już przy autostradzie dodatkowo mimo wersji premium nie współpracuje z android auto - ładowarki przy autostradach mają wyższe ceny niż oddalone parę kilometrów - ponadto przy autostradach mozna natknąć się na innych podróżnyc ładujących swoje auta więc dochodzi czekanie w kolejce lub ładowanie wolne - na cytrynke łdowarka 50kW jest wystarczając ana szybkie ładowanie - doładowanie na następne 100-150km trwa tyle co znalezienie toalety i jedyneczka :) na ładowarkach 100kW zanim moje kobiety wróciły z toalety musiałem przerwac bo naładował się już od 32 do 86% - zużycie energi: jazda tam - pogoda bez silnych wiatrów, temp 15-25 stopni 3 osoby na pokładzie plus bagaże, prędkość 115 na tempomacie, trasa prowadząca przez odcinek najbardziej nielubiany przez tirowców (Kassel Berge - 4% podjazdy i zjazdy), całkowita odległość 349km - zużycie 16,7kWh/100km jazda z powrotem - pogoda podobna z tym że na początku lekki deszcz, prędkość na tempomacie 120kmh, trasa identyczna ale jedno ładowanie, przez to całkowita długość 325km i zuzycie 17,1kWh/100km średnia jak na fotach [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
ëC4 - wrażenia drugim tygodniu jazdy...i kolejnych :)