Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
ëC4 - wrażenia na gorąco po pierwszym tygodniu jazdy...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Cav, post: 18369, member: 11"] Byłem wczoraj na jeździe próbnej e-C4. Faktycznie, auto bardzo przyjemne, miękko zawieszone i przestronne. W sumie szkoda, że nie udało się zarezerwować gdy był w Arvalu po 999 zł/m-c (wynajem e-C4 w Citroenie kosztuje już tyle samo co w Arvalu Ioniq5). Ogólnie też byłby do wzięcia, gdyby nie napęd. Podczas wolnej jazdy po mieście, plus kilkanaście km ekspresówki (tak gdzieś z 1/3 trasy), zużycie sięgnęło 19 kWh. Nawet sam ten odcinek pierwszy po mieście nie spadł poniżej 17 kWh. Ekspresówka to jakieś 23 kWh/100 przy 114 km/h, A to oznacza, że na trasie po takiej drodze, nie zrobi się nawet 200 km (podobnie wyszło mi z testów P2008 onegdaj - zasięg skończył mu się po 180 km). Słabo jak na kompakta. Zużycie jak Ioniqu, albo innych autach z 200-300 KM pod maską, a osiągi na poziomie MX30 - czyli kiepskie. Przy takiej mocy powinien brać dobre 10-20% mniej, albo mieć zdecydowanie większą baterię. Ogólnie - z tym napędem i baterią, auto jest za drogie o jakieś 30 tys, Pewnie latem byłoby lepiej, ale lato trwa tylko kilka miesięcy w roku. BTW: Da się w tym włączyć jakoś Auto-hold? Wiem że nie ma takiej funkcji, ale może ktoś jakoś ją sam sobie dorobił? Bez niej i z uwagi na fakt, że auto nadaje się głównie na miasto, to podwójna porażka. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
CITROEN
Citroen e-C4 Forum • Citroen eC4 / ë-C4
ëC4 - wrażenia na gorąco po pierwszym tygodniu jazdy...