Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
Ekoen Warszawa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 233143, member: 274"] Generalnie masz rację, pracowałem w brytyjskim banku przez wiele lat i się nasłuchałem story że w Londynie managerska pensja jednego rodzica idzie na przedszkole i szkołę dzieciaków, a pensja drugiego na życie i dojazdy, więc jak widzę 2900 to można to chyba wprost potraktować jak u nas w złotówkach przy naszych kosztach życia. Może naciągali story a może nie, ale to drogi kraj a na pewno miasto Londyn do życia. Dużo ludzi mówi że od Covida jest tylko gorzej bo pensje stoją praktycznie w miejscu a koszty rosną. Dużo ludzi porównuje pensje po prostu przeliczając je na złotówki po kursie walut, ale to nie takie proste. Usługi które u nas są bardzo dostępne np w UK lub Niemczech są bardzo drogie. Jakiś czas temu robiłem sobie parking pod domem z kostki na 2 samochody, kosztowało mnie to jakieś 5k PLN, jak mój znajomy z Niemiec to usłyszał to chciał kontakt do wykonawcy bo u niego [B]od [/B]10k EUR się zaczyna taka zabawa. Hydraulik czy elektryk to 100-200Eur za h pracy plus niemało za dojazd, Podczas gdy mi elektryk wykonał przyłącze na zewnątrz domu do ładowania BEV za 150 PLN 4 lata temu. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Infrastruktura GreenWay, Orlen, Ionity, ...
Ekoen Warszawa