Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Elektryczne auto zastępcze z OC sprawcy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="danielm, post: 147593, member: 12"] to skomplikuje sytuacje dopowiedzeniem, bo mój wypadek wydarzył się w sierpniu, a 26 sierpnia kończyło mi sie ubezpieczenie. więc juz po wypadku ale przed rozpoczęciem prac nad autem dostałem wstępną propozycję ubezpieczenia i wyceniono wartość dwuletniego auta na 208tys zł, ale w dzień podpisania umowy sprawdzam papiery i wycenili auto na 145tys. pytam dlaczego tak i powiedziano mi że to ze względu na szkodę na aucie. zaakceptowałem sprawę bo mi to znacznie zmniejszyło składkę i pomyślałem sobie że skoro obniżyli wartość auta o 60tys to dostanę 60tys odszkodowania z tytułu utraty wartości handlowej (nie znam sie na tym ale skoro sami się podłożyli w ten sposób...). rozmawiałem potem z różnymi brokerami ubezpieczeniowymi i jedni mówili że nie powinno sie to w ten sposób odbyć, inni powiedzieli że jest wszystko ok. rok później moje 3 letnie już auto wyceniono na 149tys :). próbowałem też rozmawiac z firmami zajmującymi się walką o prawidłowe odszkodowanie ale nikt się nie chciał podjąć sprawy, bo oni walczą z serwisami i samymi kosztami napraw a nie utratą odszkodowania. jedna z firm stwierdziłą że powiniennem dostać koło 6tys ale to musiałbym wezwać rzeczoznawce, przekazać im sprawę, nie warte moim zdaniem czasu i nerwów [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Elektryczne auto zastępcze z OC sprawcy