Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Elektryk za 350pln miesięcznie na 2 lata z limitem 20k km
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="umcus, post: 202720, member: 4543"] Ale ona jest kiepska. Bo niedopasowana do naszego podejścia do własności rzeczy. Przynajmniej dla ludzi 30+. Młodsze roczniki są na tyle przyzwyczajone do życia "na abonament", że ta oferta może do nich trafiać, inna sprawa że akurat oni mogą nie spełniać kryteriów samego najmu (próg dochodów). Dlatego twierdzę, że jest kiepska, bo nie trafia do szerokiego grona, tylko albo do tych, którzy nie mogą z niej skorzystać (dochody, scoring) albo do tych, co wolą samochód na własność, nawet większym kosztem, bo wtedy jest ich i mogą nim dowolnie dysponować. Jak to realnie wygląda? Znam trochę osób, które kupiło samochód za gotówkę (głównie prywatnie), sporo więcej na leasing (chyba wszyscy to JDG) i nikogo "na abonament" czyli najem długoterminowy. Wiem, to może też być kwestia mojej banieczki, w której się obracam. A podsumowując: we can agree to disagree :) Główka pracuje, mam stary samochód, to i mało traci na wartości ;) Co kto lubi. Ja tam nie zamierzam ludzi uczyć, jak zarządzać pieniędzmi, majątkiem ruchomym i nieruchomościami - każdy ma swój sposób na życie. Ja komentuję tę ofertę poprzez pryzmat swój i ludzi, z którymi mam kontakt i wnioski mam jak wyżej w moim komentarzu. Każdy ma swój rozum i powinien korzystać z takich ofert, z którymi się komfortowo czuje. Przy czym przypominam, że ta oferta jest fajna dla wpłaty ~35 kpln, przy czym właśnie te 5 kpln robi sporą różnicę. Zarówno jeśli chodzi o dofinansowanie jak i wysokość samych rat, ograniczając zarówno grono osób uprawnionych do skorzystania, osób chętnych do skorzystania i atrakcyjność samej oferty. Tak niewiele pieniędzy, a tak wiele zmienia :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Elektryk za 350pln miesięcznie na 2 lata z limitem 20k km