Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Elektryk za 350pln miesięcznie na 2 lata z limitem 20k km
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="umcus, post: 202740, member: 4543"] Ale nie tak jak wcześniej. Dużo nie tak. Tak jak z tymi ofertami i (*) wszędzie. I jak już pytasz względem mnie, to tak, dla mnie problem jest. Mam starego gruza jako drugi samochód i nie widzę sensu zmiany, skoro przejadę nim w tym roku w najlepszym wypadku 3 kkm. Do zmiany zmusi mnie dopiero rok 2028 (SCT). Czyli mam blisko 3 lata na przemyślenie i znalezienie zamiennika mojego gruza. Przez chwilę myślałem, czy nie wziąć tej oferty pod uwagę, ale to będą wyrzucone pieniądze. Natomiast jako pierwszy/jedyny samochód to on się nie nadaje (dla mnie). Masz rację, przy założeniu, że potrzebuję nowego samochodu. Jeśli nie potrzebuję lub mnie na niego nie stać (scoring, niekoniecznie stan konta). Tak jak pisałem - oferta dla dość wąskiego kręgu ludzi i z całą pewnością znajdzie chętnych, ale nie znaczy, że jest dopasowana do naszego rynku. Jeszcze nie teraz. To też kwestia sposobu użytkowania. Ja np. każdy samochód trzymam 6-9 lat. Lubię nowinki, ale nie lubię zmian, jestem aspołeczny, nie lubię ludzi i przywiązuję się do swoich rzeczy. EV nic w tej kwestii nie zmieni (raczej), więc mnie to nie boli. Ale jakbym zmieniał samochód o 2-3 lata, to oczywiście zgoda. Sąsiadowi policzyli jakieś 7 kpln jakiś rok temu, szkody parkingowe i jakaś plama na tapicerce. Tak, zrobił błąd, że tego nie zrobił przed zdaniem samochodu, ale jak to mówią, niesmak pozostał. Nie wnikałem w umowę, najem to kompletnie nie moja bajka. Tak czy siak, kończę dyskusję ze swojej strony i zostajemy każdy przy swoim zdaniu. Najważniejsze, żeby żyć w zgodzie z samym sobą :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
Elektryk za 350pln miesięcznie na 2 lata z limitem 20k km