Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Elon i jego kamery…
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 56344, member: 89"] Może myślisz tak, bo kiedyś nie mieli w pełni zaimplementowanego zarządzenia UN w tej sprawie i niestety musieli się dostosować do tego durnego prawa w EU :p Tutaj zajedziesz naprawdę dokładne omówienie dlaczego AP w EU jest do dupy i dlaczego to się nie poprawi jeśli nie zmienią się regulacje: [MEDIA=youtube]SxwrD0MMZxE:3[/MEDIA] Film jedt dość długi, a gość mówi w trochę nudny sposób ale moim zdaniem naprawdę warto to obejrzeć, bo bardzo dobrze wyjaśnia każdy, dosłownie KAŻDY problem z AP w EU. Nie używam tego, więc tak - dla mnie lepiej. To nie jest dla mnie podstawowa funkcjonalność, która powinna być łatwo dostępna. Skoro masz Teslamate, to nie rozumiem po co Ci szybki dostęp do tego. U mnie lagowała może z 2-3 razy kiedy coś zepsuli - był o tym jakiś wątek na forum. Zawsze jak wyjeżdżam z garażu to mam do pokonania tyłem jakieś 30-40m i naprawdę sporadycznie (raz na 100) zdarza mi się łapać jakieś zawiechy. Nie wiem, może dłużej zbieram się do jazdy przed ruszeniem i auto ma czas się uruchomić. W każdym kompie po wybudzeniu całość działa jednak trochę wolniej, bo pod spodem dużo rzeczy się jeszcze uruchamia. To jednak nie jest ekran na lusterku, którego jedynym zadaniem jest wyświetlanie obrazu z kamery i uruchamia się tylko w takim celu :p Jak włączasz tomtoma, to jednak czekasz aż się choć trochę uruchomi zanim zaczniesz klikać, więc tutaj też chyba warto poczekać chwilę zanim zacznie się cofać. Może ja to robię nieświadomie i dlatego nie mam problemów, które opisujesz. Ja używam TezLab i to na tej podstawie twierdzę, że całkiem nieźle estymuje zużycie. Z resztą 8% przy ICE to około 0,5 L/100km przy spalaniu około 7 L/100km - dokładnie o tyle zaniżała spalanie moja Kia Ceed :p Nie wiem czy to możliwe, ale przychodzi mi do głowy, ze może masz źle skonfigurowane auto w Teslamate? Może on liczy zużycie na podstawie spadku %, a zakłada pojemność baterii 71 kWh i dlatego masz takie rozjazdy? Nie wiem nie używałem Teslamate. Do sztokcholmskiego musiałbym chyba najpierw cierpieć, a ja naprawdę jestem zadowolony z tego auta i nadal nie wyobrażam sobie w przyszłości zakupu auta innej marki. Przyznaję, że auto długie działają z dupy, a zmuszenie do auto długich na AP, to błąd. Podpowiadam jak wpłynąć na zmianę tego zgłaszając w aplikacji serwis w tej sprawie, nie wiem co więcej miałbym zrobić? Zacząć narzekać na zasadzie spoufalania się z Tobą - to może też być jakiś syndrom :p [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Elon i jego kamery…