Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Elon Piżmo oszalał. Co teraz z zakupem Tesli? Poczekać, bojkotowa, kupować mimo wszystko czy nic nie robić?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="slow.sasquatch, post: 220593, member: 4237"] A próbowałeś się dowiedzieć, ile taki samochód faktycznie by kosztował? Czy opierałeś się tylko na cenniku? Nie zrozum mnie źle - nie znoszę dealerów samochodowych, negocjowania z nimi itd. To Tesla robi lepiej. Ale na każdą elektryczną Skodę dostaniesz ok. 20% rabatu od cennika. Ja bym nie kupił - bo mi się w Skodach potwornie niewygodnie siedzi - fotelowi brakuje regulacji na wysokość (200kg i 120cm wzrostu trudno jest usadzić) - ale to nie tak, że to są złe samochody za ogromne pieniądze. Wręcz przeciwnie. Do tego dealer nie zawsze jest taki zły... Ale jak trzeba coś wyjaśnić z kredytem, zapłacić za auto bez VATu (powszechna sprawa dla np. członków US Army stacjonującej w Europie) czy jeszcze cokolwiek mniej standardowego - to Tesla leży i kwiczy, bo to się w ich tabelce nie mieści i się nie da. A u dealera się da. I dlatego (w Niemczech - bo tutaj mam podgląd na dokładne statystyki): VW ID.7 sprzedaje się (dzisiaj - bez jakichkolwiek dopłat) tak jak model y w szczycie popularności VW ID.4 + ID.5 sprzedają się jak model y w szczycie popularności. VW ID.3 sprzedają się tak jak model y w szczycie popularności Skoda Enyaq sprzedaje się jak model y w szczycie popularności... Skoda Erloq jeszcze się nei sprzedaje - nowe rejestracje będą od maja... ** szczyt popularności Tesli model y = średnio 3000/miesiąc (w 2023). Były wtedy dopłaty... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Elon Piżmo oszalał. Co teraz z zakupem Tesli? Poczekać, bojkotowa, kupować mimo wszystko czy nic nie robić?