Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
YouTube, webinar, artykuł – reklamuj się TUTAJ
[eMIT] Elektryki nie nadają się do jazdy zimą - wyjaśniamy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Przemekc1, post: 192844, member: 1264"] No to przyznam niezłe masz przygody albo mocnego pecha w życiu :) Problem słabego akumulatora 12V można mieć również w elektryku, zresztą kwestia dbania i traktowania jak ekspoatacji, w momencie jak czuć, że zaczyna słabo działać to zwyczajnie wymieniam nie próbując go ratować, podładowywać itd. Sprawdza mi się dosyć dobrze ta zasada z jednym wyjątkiem gdzie akumulator wziął i padł znienacka całkowicie latem. Ok, tutaj racja, gazu nie miałem, a samochód nigdy nie stoi u mnie wiele miesięcy bez odpalania, więc dosyć naturalnie regularnie przepalam paliwo. Problemy zbierającej wody w baku nie miałem nigdy, a akurat sytuacji gdzie samochód nie był do końca zataknkowany i stał na mrozie, a potem rano było już cieplej to na pewno miałem od groma i nigdy problemu nie było Zresztą akurat wielomiesięczne postoje nie są dobre dla żadnego samochodu, pomijając mechanikę to również beterie nie do końca lubią wielomiesięczne stanie, szczególnie na niskich/wysokich stanach naładowania. Także jak dla mnie na doświadczeniu kilku samochodów różnych marek i klas regularnie użytkowanych w duże zimy na południu, problem odpalania w zasadzie nigdy nie istniał. Warto pewnie zaznaczyć, że to były zawsze benzyny, z dieslem doświadczenia nie mam oprócz jazdy okazjonalnej. Oczywiście inne wady jak długie nagrzewanie (nigdy nie miałem webasto), odmrażania szyb itd to wiadomo spora różnica w stosunku do elektryków. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
YouTube, webinar, artykuł – reklamuj się TUTAJ
[eMIT] Elektryki nie nadają się do jazdy zimą - wyjaśniamy