Enyaq Sportline - cesja najmu 11m-cy

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Szanowni Elektowozowicze,

Niech może regułą stanie się nie komentowanie ceny czy warunków finansowych ogłoszeń w tym dziale. Bo co kto coś wystawi w tym dziale, to zaraz pojawia się kilku 'wujków dobra rada'. I po co? Jak za drogo to sprzedający ma problem i tyle...
W 100% się zgadzam - to że rubryka z ogłoszeniami tu sie pojawiła wynika z tego że poprzez forum elektrowozu i przyłączone forum - gromadza sie tu ludzie interesujący sie samochodami elektrycznymi lub je wymieniają. Nie ma póki co tutaj regularnego podserwisu ogłoszeniowego więc forma forum jest jakąś sposobnoscią.
Jeżeli dla kogoś warunki nie są atrakcyjne to nalezy takie ogłoszenie pominać bądź się targować.
Przerażające jest tu jednak pojawianie sie komentarzy od osób które nawet nie sa zainteresowane zakupem.

pawcjo

Posiadacz elektryka
Przerażające jest tu jednak pojawianie sie komentarzy od osób które nawet nie sa zainteresowane zakupem
Mocne słowa jak na... Dlaczego zabraniać osobom niezainteresowanym komentowania na forum. Rozumiem krytykę komentarzy obrażających, ale żeby nie wolno było na forum komentować ceny? Ja akurat nie mam żadnego stosunku do cen z tych ogłoszeń. Mimo to po co cenzurować innych wypowiedzi?

tswiech

Fachowiec
W 100% się zgadzam - to że rubryka z ogłoszeniami tu sie pojawiła wynika z tego że poprzez forum elektrowozu i przyłączone forum - gromadza sie tu ludzie interesujący sie samochodami elektrycznymi lub je wymieniają. Nie ma póki co tutaj regularnego podserwisu ogłoszeniowego więc forma forum jest jakąś sposobnoscią.
Jeżeli dla kogoś warunki nie są atrakcyjne to nalezy takie ogłoszenie pominać bądź się targować.
Przerażające jest tu jednak pojawianie sie komentarzy od osób które nawet nie sa zainteresowane zakupem.
Próba walki z komentarzami na forum, obojętnie w jakiej rubryce, jest jak próba zamknięcia wiatru w butelce:).

mecekbomba

Fachowiec
Będę komentował póki mnie nie zbanują. Dlaczego? Ano może jest ktoś kto nie siedzi tak jak ja w ofertach finansowania Skody i nie ma świadomości jakie może mieć warunki finansowania zakupu nowego pojazdu. Jak ja wchodzę na forum to szukam pomocy i uważam że inni też mają prawo do uzyskania porady.

Jeżeli oferta jest dobra to się wybroni a opcja na rok jest dobra. Kto chce niech korzysta ale kto myśli o zakupie to niech wie że szału nie ma. Poza tym ta oferta pokazuje dobrze to z czego forumowicze się wyśmiewają - wojna cenowa jest dobra o ile się na nią załapałeś.

cooler

Pionier e-mobilności
Będę komentował póki mnie nie zbanują. Dlaczego? Ano może jest ktoś kto nie siedzi tak jak ja w ofertach finansowania Skody i nie ma świadomości jakie może mieć warunki finansowania zakupu nowego pojazdu. Jak ja wchodzę na forum to szukam pomocy i uważam że inni też mają prawo do uzyskania porady.

Jeżeli oferta jest dobra to się wybroni a opcja na rok jest dobra. Kto chce niech korzysta ale kto myśli o zakupie to niech wie że szału nie ma. Poza tym ta oferta pokazuje dobrze to z czego forumowicze się wyśmiewają - wojna cenowa jest dobra o ile się na nią załapałeś.
Jedna sprawa z wojna cenową: nawet jeśli Twoje auto już da się kupić taniej niż zapłaciłeś parę lat temu, a więc nie sprzedasz za tyle ile chciałeś, to dalej jesteś do przodu bo musisz mniej dołożyć do nowego samochodu. Bo wszystkie będą musiały stanieć. Więc ja bije brawo dla Tesli, choć sam też nie sprzedam za tyle ile się spodziewałem.

kosior1988

Zadomawiam się
Nie sądziłem, że moje ogłoszenie wzbudzi takie poruszenie i fale komentarzy. ;)

Nie mówię, że oferta jest najlepsza, ale też nie jest najgorsza. Cyfry są jakie są, z niektórymi nic nie zrobię. Odstępne zostało obniżone w stosunku do pierwotne j oferty, poza tym zawsze można rozmawiać/negocjować. :)

Zainteresowanych zapraszam do kontaktu

Pozdrawiam, i życzę wszystkim miłego dnia :cool:

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Ogłoszenia sprzedaży budza emocję bo mamy 3- typu ludzi tutaj:
1. Osoby co mają już EV i będą bronić wartości swoich samochodów
2. Osoby które chcą kupić EV i będą starać sie pisaniem itp zbić ogólnie cene
3. Gołodupcy co by chcieli nowe auto ale nie kupią, czekają jak będą o 60% tańsze, wtedy oczywiście nich nie kupią bo gdy te auta będą tańszę to będą i starsze, a oni ciągle szukają za free świeżego autka

STMS

Pionier e-mobilności
Ogłoszenia sprzedaży budza emocję bo mamy 3- typu ludzi tutaj:
1. Osoby co mają już EV i będą bronić wartości swoich samochodów
2. Osoby które chcą kupić EV i będą starać sie pisaniem itp zbić ogólnie cene
3. Gołodupcy co by chcieli nowe auto ale nie kupią, czekają jak będą o 60% tańsze, wtedy oczywiście nich nie kupią bo gdy te auta będą tańszę to będą i starsze, a oni ciągle szukają za free świeżego autka
głupoty wypisujesz

mam EV i nie bronię wartości używek wystawianych w nierealnych cenach ale widać co niektórzy tutaj to strażnicy teksasu i nic nie można napisać mimo, że to forum dyskusyjne