Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Ergonomia: Ból prawej stopy przy jeździe highlandem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="TomRS, post: 167414, member: 2681"] Ogólne zasady są z grubsza takie (nic odkrywczego) : - odległość fotela taka, żeby przy wciśniętym do oporu hamulcu noga pozostawała nadal lekko ugięta w kolanie (to ze względu na ochronę kolana podczas ew zderzenia) - odległość od kierownicy taka, żeby podczas kręcenia nie odrywać pleców od oparcia fotela, oparcie raczej mocniej wyprostowane (większość osób siedzi zbyt daleko i jest mocno odchylona do tyłu) Generalnie warto rzucić okiem na filmy z kabin aut rajdowych lub wyścigowych, zeby się przekonać , że kierowcy siedzą dosyć blisko i są dosyć wyprostowani (nie dotyczy bolidów F1 itp) - wysokość siedzenia - priorytetem jest, żeby dobrze widzieć otoczenie, ja ustawiam zawsze najniżej jak mogę dopóki mam dobrą widoczność Oczywiście każdy jest inny i ma inne proporcje ciała i czasem w konkretnym aucie bardzo trudno to idealnie wyregulować. Najlepiej ustawić wg zasad jak podałem wyżej, a później dopasowywać zmieniając po jednym parametrze, dając sobie czas na wypróbowanie tej zmiany. A poza tym, to polecam rozciąganie, gimnastykę itp. U mnie genialnie sprawdziła się joga ;) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Ergonomia: Ból prawej stopy przy jeździe highlandem