Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
EV Challenge
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Robsonics, post: 94935, member: 1427"] Skąd wiesz, co dla mnie jest frajdą z jazdy? Duża prędkość i mocne przyspieszenie? To nie wszystko. W ogóle nie wiem w czym problem. Że nie podoba mi się telewizor na środku deski rozdzielczej? Że nie podobają mi się lusterka regulowane z poziomu ekranu i pokrętła na kierownicy? Że nie podoba mi się wiele innych ustawień, które są tylko z poziomu ekranu? Że nie lubię, gdy auto mnie wyręcza w wielu kwestiach zamiast tylko wspomagać w sytuacji kryzysowej, a nawet jak mogę ustawiać to samodzielnie, to znowu... wszystko poziomu ekranu? Dlaczego jak ktoś stwierdza, że nie chce Tesli, bo mu się po prostu nie podoba, to zaraz dostaję odpowiedź, że nie zna się i jest ignorantem. Miliony ludzi je kebaba, bo jest tani, ma jakieś tam warzywa, jest syty. Czy to znaczy, że jeżeli pytam "co proponujecie do zjedzenia?" i nie chcę kebaba, to jestem igorantem? Kebaba nie jem, wystraczy, że mdli mnie na sam zapach, gdy przechodzę koło kolejnej kebabowni... Wracamy do punktu wyjścia- może kiedyś kupię BEV, ale nie ma na rynku obecnie modelu, który by mnie interesował. A to oznacza, że za kilka lat rynek wtórny będzie składał się z modeli, które mnie nie będą interesować. Czy muszę wybrać Teslę? Gdy dojdzie do momentu, w którym nie będę miał już wyjścia i będę musiał kupić elektryka, będę się wtedy zastanawiać. Obecnie jednak liczę na nowe modele i odkładam zakup elektryka na kolejną dekadę. A jednocześnie liczę na jak najwięcej porównań ICE do BEV, by wiedzieć czego się spodziewać i jak mają się do siebie oba napędy. Czekam na oficjalną specyfikację i pierwsze testy Renault Scenica, Opla Manty, Hyundaia IONIQ-4 (?), może coś z BMW (iX3, bo iX1 już jest), nowy EQC SUV (EQB już jest)... A potem, za kilka lat, wybiorę coś pod mój budżet jakim będę wtedy dysponować. Może auto mniejsze, może jednak większe. Zaczyna się na rynku coś dziać powoli i czekam na dalszy rozwój. Mam jeszcze trochę czasu. W podjęciu ostatecznej decyzji mogą mi pomóc też takie testy jak ten zapowiadany przez Waldka. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
EV Challenge