Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
EV for ever
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Euronymous, post: 232423, member: 3804"] Hyundai tak, ale dlatego właśnie zerkam jeszcze ku wspomnianym również przez Ciebie autom. CLA nie wiem, czy dla mnie przynajmniej nie wyjaśnione - za podstawkę cena może być ok, ale za wersję sensowną może już nie ok. Mazda może być ciekawa - LFP ze świetnym ładowaniem, no i bardzo ładne auto. Nie wiem tylko, czy skoro to nie Mazda japońska, a chińska, to wada czy zaleta. Ma też niezłą cenę na start - w DE ta wersja kosztuje 45k EUR. Co do żywotności to jednak wnoszę, że pożyją dłużej, skoro na dłużej (na większą liczbę cyklów są projektowane) pożyją. Ale tak teraz myślę, że skoro w ciągu ostatnich bodajże 13 lat ceny baterii spadły o 90%, to może w ogóle nie ma co się martwić, bo za 10, jeśli bateria padnie, to wymienię ją za jakieś niewielkie pieniądze ? Btw - kojarzę, że rozważałeś TM3, więc może szukasz również ładnego sedana. Na jakim etapie w takim razie jesteś ? Dobra, moja wina, że tego posta wyciągnąłem i sam zatrollowałem :) No ale skoro już chcesz wiedzieć to mam dwie wiadomości. I jak to zwykle w takich sytuacjach bywa, jedna jest dobra, a druga już nie. Pierwsza jest taka, że nawet jako niedowiarek możesz, owszem, próbować. Druga, niestety natomiast, objawia się tym, że u osoby prawdziwie małej wiary po pewnym czasie pojawiają się skutki uboczne - mnie już na pierwszej jeździe uwierało w krzyżu, stąd potwierdziło to tylko, żem ateusz i Tesla odpada w przedbiegach. Oferta jest na tyle dobra, że poprzestałem na jednym. Na dziś jest ona właściwie bardzo dobra. Mi osobiście się natomiast nie spieszy, bo bardzo przyjemne EV, za które płacę zabawne pieniądze (niecałe 300zł/mies za Astrę, która ma wszystko, co tylko może mieć), mam jeszcze przez 1,5 roku. Celowałem zatem nawet w koniec roku, żeby na na spokojnie wziąć dotację (dokumenty trzeba złożyć do końca marca 2026 r.). Wziąłem (tak na 90%) max wersję Ioniq'a w najlepszym IMO kolorze, który jest bez dopłaty, a auto przyjedzie świeże, tylko dla mnie i bez stania w salonie przez pół roku/rok. Seal mi się podoba. LFP Blade mi sie podoba. Brak doświadczenia na europejskim rynku i cena za ten brak mi się nie podobają. W wynajmie przy dobrej ofercie (której chyba brak) może i tak, ale na własność/na lata raczej nie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Co kupić, co wybrać – opinie i prośby o poradę
EV for ever