Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
EVSE 1 i 3 fazowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Szatan, post: 15184, member: 357"] Części częściami ale ktoś tam zaprojektował to urządzenie, napisał program dzięki któremu możemy się połączyć z ładowarką bezprzewodowo. Komponenty komponentom nie są sobie równe, czasem wykonane w podobnej technologi ale jedne przechodzą bardziej rygorystyczną kontrole jakości niż inne. Jest wiele miejsc gdzie "tani chińczyk" idzie za skróty by zaoferować produkt z atrakcyjną ceną. Ostatnia rzeczą będą te kable w których chińczyk na pewno zaoszczędził na grubości/jakości. Instalowałem sobie Tesla Wall Chargera i chciałem położyć kabel 3 fazowy 5x4mm i sam kabel kosztował 45zł za metr a moja ładowarka ma kabel długości 5,5m więc jakoś nie widze by Tesla zarabiała kokosy na sprzedaży ładowarek ściennych. Mnie to trochę dziwi, kupić auto za ponad 200tyś a próbować oszczędzić 1000zł na ładowarce którą będzie się używać prawie codziennie. Nikogo nie chcę krytykować bo każdy wydaje swoje pieniądze jak uważa za słuszne ale w kwestii ładowarki ja nie potrafię zrozumieć takich oszczędności. Patrząc na wykonanie tego urządzenia jak wam padnie po roku i będziecie musieli kupić nowe? Chińczyk wam uhonoruje gwarancje itp? Mnie by jeszcze martwiła możliwość pożaru takiego urządzenia w garażu gdzie głównie w nocy ładujemy auto. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
EVSE 1 i 3 fazowe