Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Fabryczny hak holowniczy a zakupiony później Tesla Y Juniper
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="macieeq, post: 256627, member: 5331"] Problemy zaczną się przy kontroli lub jakiejkolwiek kolizji. Ryzyko każdy ocenia indywidualnie, ale co do zasady nie można korzystać z haka, jeśli nie jest on wpisany w dowodzie. W przypadku jakiegokolwiek wypadku, może to być argument ubezpieczyciela co do prawidłowości i dopuszczenia do ruchu. Ktoś gdzieś na FB pisał, że można jeszcze zamówić podobno hak bezpośrednio u serwisanta mobilnego, wtedy cena podobno też jeszcze około 6 tys zł. Jeśli są konfiguracje, które Cię interesują z inventory, nie ma się co zastanawiać tylko zamawiać 😜 Ja domawiałem hak poźniej, przez aplikację, wszystko sprawnie i przyjemnie. Jeszcze było taniej o te ~450 zł. Od maja zrobiłem już prawie 5 tys. km - jestem bardzo zadowolony z zakupu i cieszę się każdym przejechanym km ☺️ Jedyna różnica to wartość przedmiotu w leasingu - jeśli będziesz miał od razu zamontowany hak, będziesz miał ten koszt w leasingu i w racie. Jak domówisz później, musisz już wyłożyć ze swoich. Właśnie to przerabiam u siebie. Najpierw faktycznie wizyta na Stacji Kontroli Pojazdów i zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu technicznym (od ręki, 35zł), później wizyta w Wydziale komunikacji z dowodem i tym zaświadczeniem -> wpis do dowodu, wyrobienie 3 tablicy (jeśli potrzebna). Jeśli samochód w SCM - wysyła się wniosek przez Panel Klienta o czynności w Wydziale Komunikacji, po kilku dniach odzywa się rejestrator z prośbą o dostarczenie dowodu i zaświadczenia z badania. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Fabryczny hak holowniczy a zakupiony później Tesla Y Juniper