Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
AUDI
Inne modele i pozostałe pytania
Faktury za usługi Audi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="TomRS, post: 124346, member: 2681"] Myślę, że trochę popłynąłeś w swoich wnioskach, że przeświadczenie o wysokim poziomie niemieckiej techniki, organizacji itd wynika z przejęcia prasy i mediów. Produkt niemiecki był do niedawna synonimem solidności, jakości i nowoczesności nie tylko w Polsce. Skądś się wzięła wysoka pozycja ich przemysłu motoryzacyjnego i nie tylko na całym świecie. W zasadzie wszędzie niemieckie produkty były postrzegane jako premium. I długo tak faktycznie było. A Niemcy chyba nie przejęli prasy i mediów na całym świecie ? Oni po prostu przespali część zmian które zachodziły, albo w wyniku zawyżonej samooceny nie postrzegali innych jako konkurencji. A co do mnie - ja tego przeświadczenia o niemieckiej jakości i innowacyjności nie wyniosłem z mediów. Dorastałem za czasów głębokiej komuny i kiedy udało mi się wyjechać do Niemiec, to byłem porażony różnicą w rozwoju gospodarczym, co tylko podbudowało przekonanie, że niemieckie=najlepsze. Tylko, że później cały świat poszedł mocno do przodu a Niemcy jakby niekoniecznie. Już od jakiegoś czasu (pozostając na poletku motoryzacyjnym) widziałem, że np KIA oferuje więcej i wyższej jakości niż VW. Pycha kroczy przed upadkiem, chyba pasuje w tym miejscu. Niewiarygodne, jak można zaprzepaścić taki potencjał. A do relacji medialnych podchodzę naprawdę z dużą rezerwą i dystansem. Tego też nauczyło mnie życie w czasach PRL. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
AUDI
Inne modele i pozostałe pytania
Faktury za usługi Audi