Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Finansowanie 0.99%
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Aviq, post: 197635, member: 4487"] Hej, jestem nowy na forum.. i chyba bedę nowym nabywcą Y :) Y LR AWD czarnuszka Trochę musiałem przetrawić temat i kilka jazd próbnych żeby się zdecydować.. ale zaważyło finansowanie . jak sobie to przeliczyłem to mega mi się opłaca. W Santanderze zrobili mi rate 2150 zł netto (VAT 100% w koszt), 40 tys wpłata, wykup 10% tj. 18 tys netto. Biorę na 59 mies, bo koszt kapitału praktycznie 0 . Jak policzyłem wszystkie koszty to przez 5 lat wychodzą 226 tys brutto czyli na samej inflacji jestem do przodu pewnie z 30%. Auto ktorę mam sprzedam i niech kasa pracuje i nie traci. A utrata wartosci Tesli zawarta w racie. Generalnie biorąc to finansowanie i wliczając koszty eksploatacji w porównaniu do mojego diesla to wychodzę na zero. Zatem będe miał nowe auto pewnie o klasę lepsze niż to co mam a koszty na przestrzeni tych 5 lat bedę miał taki same. W Excelu fajnie to wygląda, polecam sobie posymulować. Myślalem żeby wziąć na 36 mies i wysoki wykup (max Santander daje 37% wykup) ale 3 lata szybko miną i jak bede musiał wyłożyc 80 tys na wykup to różnie może byc ...A mając na 5 lat to przecież po 2 latach bez problemu można w każdej chwili wykupic leasing jezeli bedzie chęć. Tylko to się nie opłaca, lepiej nadwyżki zainwestowac skoro dają kasę za darmo. Więc decyzja na 5 lat. Autko zamówiłem na Mikołaja , chociaz nie ... o 00.30 czyli w sobotę... dlatego że akurat weszła na stok czarna taka jak chciałem. W piatek miła Pani Ola z Tesli Warszawa do mnie dzwoniła i chcąc mnie przycisnąc dorzuciłą Wall connector w cenie. Warunek- auto ze stoku i zamówienie w piątek. Były tylko białe Tesle wiec lipa... Pomyslałem- sprawdzam i poczekałem sobie do północy. Równiutko o 0.00 system zaktualizowal stany... i czarna Y LR AWD wskoczyłą. Pół godzinki później klepnąłem zamówienie. Ola jednak dotrzymała obietnicy , dorzuciła WallConnector i temat idzie do przodu. Ogólnie w Tesli wszystko zmienia sie jak w kalejdoskopie, np. dzisiaj wskoczyły obnizki na AWD po 10 tys wiec myślałem ze sie załapie .. ale nie dotyczy promocyjnego finansowania. Za dużo bym chciał dobrego ;). A czarnych AWD LR juz tez nie ma stoku (były rano za 213 tys). Wniosek- w Tesli wszystko może się zdazyć, nie znasz dnia ani godziny ... tak po Elonowemu ;) Chociaz ja lubię takie akcje na ostatnia chwilę.... zawsze trochę emocji jest. Przy okazji pozdrowienia dla kolegi Dzięki za refferala :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Finansowanie 0.99%