Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
FORD
Ford Explorer Forum • Ford Explorer Electric
Ford Explorer - oferty / finansowanie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wojtekj23, post: 244983, member: 1729"] Średnie prędkości ładowania w Konie to pojęcie względne: Gdy na zewnątrz jest powyżej 26 stopni to do 56% możesz lecieć max 77 kW potem zwalnia do 56 kW a powyżej bodajże 75% znowu zwalnia na tyle że odłączasz i jedziesz dalej bo nie opłaca się stać. To sytuacja idealna miałem tak może ze 2 razy w upalne lato. Zazwyczaj latem po podpięciu widziałem jakieś 55 kW jak bateria nagrzała się do 26 stopni tak po 10-20 min to rozpędzał się do 75-77 kW i .....zaraz zwalniał bo miałem już 56% Ekstremalnie niekorzystny przypadek ruszyłem z baterią 17% podjechał do ładowarki przy -5 stopniach i przez 45 minut nie zobaczyłem więcej niż 24 kW Za mała moc żeby bateria się dała radę podgrzać do kilkunastu stopni żeby przyspieszyć ładowanie. Reasumują realnie w zakresie 10-75% około 55 kW Pewnie dlatego mam taką fobię żeby każde następne auto miało podgrzewanie baterii ;) Z pierwszych obserwacji Ford (VW) potrzebuje około 20 stopni na baterii, żeby ładować się pełną mocą i przy obecnych warunkach pogodowych jeszcze nigdy nie musiałem podgrzewać baterii. Druga obserwacja po około 3 godzinach jazdy różnymi drogami przy około 15 stopniach na zewnątrz w zakresie 100-20% sam z siebie osiąga optymalną temp. baterii Jeżdżę dalej obserwuję ;) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
FORD
Ford Explorer Forum • Ford Explorer Electric
Ford Explorer - oferty / finansowanie