Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
FORD
Ford Explorer Forum • Ford Explorer Electric
Ford Explorer wrażenia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Esiak, post: 250771, member: 2311"] Podsumowanie z pierwszej trasy: Poznań - Energylandia - Poznań 841 km, wyjazd z domu 100% SOC, pierwsze ładowanie na Ionity (MOP Młyński Staw): [ATTACH type="full" width="261px"]29585[/ATTACH] próbowałem Plug&Charge, ale bez sukcesu, i nie wiem czy to wina stacji czy samochodu, bo przestawiłem auto obok i zautoryzowałem się kartą FordPass, odpaliło od razu, ładowało się z mocą max 131 kW... mieliśmy ładować tylko do 75%, ale po powrocie z toalety, ładowanie zakończyło się przy 80% tak jak myślałem, wszystkie słupki w energylandii były obsadzone, poza tym wypchnęli nas na jakiś nowy parking, więc odpuściłem przestawianie samochodu... na drogę powrotną natywna nawigacja Forda jak i ABRP proponowały 2 ładowania, pierwsze miało być na jakiś szybkich ale nie znanych mi stacjach (Porsche Katowice), ale wyszukałem Ekoena w Gliwicach za 1,99 zł/kWh i tam ustawiłem nawigację: [ATTACH type="full" width="261px"]29586[/ATTACH] na Ekoenie ładowanie odpalone bezproblemowo z apki Elocity, szybko minęło, ale mogłem zorganizować to trochę inaczej, ponieważ po ładowaniu podjechaliśmy dosłownie 200m do knajpy z burgerami CHAPS Gastropub (polecam!) i tam nam zeszło dobre 30-40 min, więc mogłem zostawić Forda aby się ładował na Ekoenie do 100% i wtedy starczyłoby tylko to jedno ładowanie..... także musieliśmy jeszcze doładować się raz i powtórzyłem to na Ionity Młyński Młyn, tym razem nie bawiłem się w Plug&Charge tylko autoryzacja z karty FordPass i znowu dupa... przestawiłem się do kolejnego stanowiska i poszło bez problemu... [ATTACH type="full" width="265px"]29589[/ATTACH] zużycie z całej trasy, z tempomatem ustawionym na 120 km/h wyszło 19 kWh/100km [ATTACH type="full" width="417px"]29590[/ATTACH] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
FORD
Ford Explorer Forum • Ford Explorer Electric
Ford Explorer wrażenia