Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
FORD
Ford Explorer Forum • Ford Explorer Electric
Ford Explorer
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wojtek Wawa, post: 229654, member: 466"] To słuszny argument, ale kto jest CEO Tesli ma minimalne znaczenie, bo Elon zarabia na akcjach, których ma 13% (o ile dobrze pamiętam). Więc nic nie zmieni, gdy nie będzie tym CEO (a raczej zyska bardziej, bo akcje pójdą w górę). Analogicznie kto ma akcje niemieckich marek? Między innymi rodziny SSmanów, które w przeciwieństwie do Elona wiedzą, że należy siedzieć cicho. Z dekadę temu przeczytałem mocny artykuł w ultralewicowej (albo kawiorowo-lewicowej) Krytyce Politycznej o ukrytym państwie nazistowskim w Niemczech. To największy sukces Niemiec, że nam się wydaje, że tego tam nie ma. A to wysiłek Niemiec, żeby tego nie pokazywać na zewnątrz. I ja też na to się nabierałem. Jeżdżenie samochodem jest obiektywnie moralnie złe. Tylko o tym na forum motoryzacyjnym niewiele osób napisze. I tu jest dobry dylemat, czy w ogóle taki kupować, a może pracować zdalnie i świat ogarniać rowerem. Ja kupuję samochody dla frajdy/wygody żony, której nie chce się iść w obcasie na przystanek/nosić butów na zmianę, bo chce dobrze wyglądać w pracy. Teslę widzę, że będę ładować co 2/3 tygodnie (bo tyle wystarczy żonie). Ale jest to tak świetny samochód (daje doświadczenie z obcowaniem czymś z przyszłości), że nie mogę o nim nie wspomnieć, gdy ludzie mają dylematy. A że ludzie są świetnie sterowalni i teraz poszedł hejt na teslę, jako markę, zamiast np. na znacznie bliższe ludziom nierozwiązane przez rządzących problemy, to oczywiste. I też boję się aktów wandalizmu. Ford Explorer to numer 1 z nie-tesli, jaki rozważałem i gratuluję wszystkim wyboru. Ale warto się przejechać teslą, żeby wybór podjąć świadomie. I zobaczyć, co się traci. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
FORD
Ford Explorer Forum • Ford Explorer Electric
Ford Explorer