Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
FORD
Ford Explorer Forum • Ford Explorer Electric
Ford Explorer
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="lukech, post: 242179, member: 3701"] Ja jeszcze nie odebrałem więc wystąpić nie mogę (zadałem jedynie ostatnie pytania przed zawarciem umowy leasingu/najmu), ale z tego co mi wiadomo, ubezpieczycielem jest Greenval, mocno skojarzony z Arvalem. Nie wiem na ile łatwo jest cokolwiek uzyskać z Greenvala bezpośrednio. Ale tak jak wspomniałem - Arval to potwierdzenie zawarcia polisy dostarcza, ale z 2-3 miesięcznym opóźnieniem. To czego brakuje to potwierdzenia zapłaty, na co zwracają użytkownicy na forum o dotacjach, że Fundusz ich wymaga wprost, a zapis "Zapłacono" na polisie był odrzucany. Druga sprawa to cesja AC na Fundusz wymagana do wniosku o dotację. Nie każdy leasingodawca się na to zgadza. Czekamy na odpowiedź czy Arval tak. Jeśli nie, to alternatywą jest weksel in blanco wystawiony na Fundusz i dostarczony im w jakiś bezpieczny sposób (nieelektroniczny). Podsumowując, to nie jest takie szybkie i proste z Arvalem. Ale pewnie ostatecznie się uda dostać wymagane potwierdzenia polisy i płatności za polisę, a cesja w ostateczności nie jest konieczna. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
FORD
Ford Explorer Forum • Ford Explorer Electric
Ford Explorer