Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Fotowoltaika, a taxi - dygresja.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Gandalf, post: 15513, member: 392"] Nie wiem czemu, ale przypomniał mi się plakat, który reklamował przewozy taksówkarskie słowami: Oto moje doświadczenia z pewnym taksówkarzem. Ron Tau, bo tak się nazywa bohater tej opowieści, to taksówkarz obsługujący naszą południowo-zachodnią dzielnicę, jeździ brunatną Nową Ładą z napędem karbonowym typu put-in. To dość popularny w mieście model i choć wielu skarży się na nieprzemyślaną konstrukcję oraz duszną atmosferę w środku, to producent wciąż kusi dopłatami. I hakiem. Tak. Niezależnie od wersji, zawsze jest hak. - Dzień dobry, Panie Ronie, chciałbym dojechać na [I]Postępową 42[/I], to jest tam od placu [I]Ku Słońcu[/I] w prawo. [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- Zaraza.[/COLOR] - Słucham? [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- Kłopot tylko.[/COLOR] - Ale jak to? Przecież to Pana zawód. [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- A czemu tam? Tam się źle jeździ. Zamiast kolein są wymalowane kreski. Innych aut dużo, jeżdżą szybko, ciągle tylko uważać trzeba. To nie dla mnie![/COLOR] - Proszę Pana, tak wyglądają drogi we współczesnym świecie. Przecież sam Pan się chwali, że kursuje w tamte strony, taki Pana zawód. [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- Ale moja Nowa Łada to nie na takie drogi.[/COLOR] - Nowa to ona się tylko nazywa, przecież jest stara. Może trzeba było trochę w nią zainwestować, a nie tylko atrapy montować i kitem zatykać dziury? [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- To dobry samochód. Wszyscy mi go zazdroszczą.[/COLOR] - Sam Pan mówił, że się do tego nie nadaje. [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- Do tego nie.[/COLOR] - Chętnie bym pojechał z kim innym, ale sam Pan wie, że w tej okolicy jestem skazany na Pańskie usługi. [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- Dobra, wsiadaj. Obczaj se ulotki. Klawe oferty. Do przejazdu dorzucam malarza, dekarza, murarza, lekarza, ślusarza i talon na balon. A wszystko to gratis trzy dychy na miesiąc przez dwa lata.[/COLOR] - Nie chcę dodatków. Sam przejazd. Możemy już jechać? [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- Zaraz. Tylko skończę palić.[/COLOR] ... no i w końcu ruszyliśmy, chyba inną trasą bo droga jest bardzo wyboista i mam wrażenie, że gdyby nie amortyzatory, które Ron dostał od jakiegoś kumpla z Europy to pewnie jego bolid dawno by się rozleciał. W końcu jesteśmy na miejscu. [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- Należy się 500![/COLOR] - Dlaczego tak drogo? Z mojej aplikacji wynika, że powinno być 100. [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- A co mnie to?! Należy się 500![/COLOR] - Chciałbym to porównać z danymi z taksometru. [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- Nie! Taksometr jest mój! Szyfrowany! Należy się 500![/COLOR] - Na mojej mapie widać, że najpierw jechał Pan w lewo 200, a potem Pan zawrócił. [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- Dojechałeś czy nie? Co z tego, że na lewo jak na koniec i tak w prawo, sprawiedliwie. Należy się 500![/COLOR] - Coś mi tu nie gra, złożę skargę do centrali! [COLOR=rgb(124, 112, 107)]- Próbuj szczęścia, jeden taki z centrali to miał kurs na 70 mil w lewo; do lokalu wyborczego, którego tam nawet nie było. Tak się teraz robi. Należy się 500![/COLOR] Zapłaciłem. Dopiero po chwili zorientowałem się, że z tego zdenerwowania zostawiłem płaszcz w samochodzie, zadzwoniłem od razu do Rona, ale on twierdzi, że nie ma mojego płaszcza. [CENTER][I][SIZE=1]********[/SIZE][/I] [/CENTER] [SIZE=2]Wszystkie postaci i wydarzenia są fikcyjne niczym wsparcie dla rozwoju elektromobilności, mimo iż czasem można odnieść wrażenie, że nie aż tak.[/SIZE] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Fotowoltaika, a taxi - dygresja.