Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Fotowoltaika dla domu i samochodu w net-billingu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="less, post: 72783, member: 1213"] Mam net-billing od lipca 2022. IMO nie da się policzyć w punkcie czasowym opłacalności inwestycji, bo nie wiesz po ile sprzedaż energię do sieci, ani za ile ją bedziesz kupował. Póki co jest lepiej niż dobrze bo sprzedaje do sieci drożej niż kupuje. Ja właśnie złożyłem wniosek o zmianę taryfy na G12w, ale to tylko z względu na odbiór auta. Ogrzewanie mam gazowe, więc do tej pory zużycie było głównie w dzień. W związku z zamrożeniem cen prądu, powyżej limitu 2000 kWh jest w G12 taka sama stawka za sam prąd w dzień i w nocy - stawka maksymalna. Pozostały natomiast różnice w opłatach przesyłowych. Ponieważ w net-billing możesz płacić wypracowanymi przez Twoją instalację pieniędzmi tylko za prąd, a nie za przesył, to wg mnie opłaca się przejść na g12 [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Fotowoltaika dla domu i samochodu w net-billingu