Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Fotowoltaika - jaki koszt?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="arnoldd, post: 233111, member: 4269"] Nie, tak,i tak :) Już takie myśli były, różne kalkulacje (mógłby jescze sprzedać ten prąd wieczorem i jutro rano po jakieś 70 groszy powiedzmy srednio ale...... Na razie przyglądam się cenom dynamicznym, jaki jest rozkład w stosunku do moich potrzeb, ile można na tym ugrać i najważniejszy rzecz - ilę stracę ze "świętego spokoju" w stosunku do G13. Muszę też się przekonać jak będą wyglądały rozliczenia w netbilingu przez cały rok, żeby czasem nie przedobrzyć. W zeszym roku do sieci poszło ponad 10MWh - gdyby cały rok był na netbilingu godzinowym to średnio po ponad 1zł/kWh. Teraz jeszcze do tego doliczą 23 %. A cały prąd który kupiłem - 14MWh mam w najtańszej strefie G13. Tauron może mi ewentualnie wypłacić 30% kasy za prąd oddany - już sie o to ocieram - a dawać coś tauronowi za darmo nie mam zamiaru. Więc prawdopodbnie poczekam do końca roku i potem ewentualnie sie coś wymyśli. A jakby tak jeszcze prąd pozaszczytem w G13 spadł do powiedzmy 30 groszy ..... :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Fotowoltaika - jaki koszt?