Frunk nie otwiera się w pełni

kristof46

Fachowiec
Czy coś się zmieniło ostatnio w aktualizacji czy po prostu to kolejny powód aby odwiedzić serwis ;)
Od pewnego czasu mam problem z frunkiem.
Otoz po dłuższej przerwie od korzystania z niego (może to być noc czy nawet kilka h w biurze) nie jestem w stanie go w pełni otworzyć. Zamek luzuje się tylko raz przez co klapa się odchyla ale nie da się jej otworzyć. Nie ma znaczenia czy otwieram frunk z ekranu auta czy telefonu.
Kiedy już otworzę go drugim kliknięciem to później można powtarzać całą procedurę dziesiątki razy i za każdym razem frunk otworzy się prawidłowo.
Licząc wahacze skrzypiący fotel niedziałający czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy oraz skrzypiącą klapę bagażnika to już byłaby piąta awaria a wizyt licząc blacharnie (gdzie próbowali naprawić bagażnik) było dużo więcej. Jak będzie tym razem? ;)

artospaj

Nowy na Forum
Miałem to samo w moim TM3 2022, pojechałem na serwis i nie byłem w stanie im tego udowodnić :D
Mechanik zgodził się na darmowe smarowanie mechanizmu, od jakiegoś czasu problem się już nie powtarza.

kristof46

Fachowiec
A chwilę wcześniej dosłownie dzień czy dwa naprawiali mi skrzypiącą klapę gdzie po 3 nieudanych próbach blacharni okazało się że to właśnie nieprzesmarowany zamek był winny. Gdyby wtedy problem występował to bym poprosił ich także o przesmarowanie przodu. A tak muszę zrobić to sam ;)

Last edited: