Witaj w klubie. Pomęczę mojego dealera o to gdy pojadę na klejenie dachu.Ostatnio cos mnie tknęło i chciałem sprawdzic czy mam wlaczone automatyczne aktualizacje - okazuje sie ze nie. Nie moge tez ich wlaczyc (przycisk nie reaguje) ani ustawic harmonogramu (nie da sie zapisac). Na zagranicznym forum znalazlem dlugi watek (125 stron) na ten temat: https://www.macheforum.com/site/threads/ota-1-7-1-stuck-anyone-else-have-issue-updating.10071
A ja mam to gdzieś. Nie spodziewam się fajerwerków w nowym sofcie (to nie tesla). Po prostu jeżdżę autem i się cieszę. Jedyne co w końcu mogłoby zacząć działać to przycisk otwierania frunka na pilocie.Ja już jestem tak zirytowany na mój okoliczny serwis, i forda, i to fiasko z HVBJB, że rozglądam się za interfejsami J2534 aby samemu aktualizować ten soft
Tzn. ja tez nie spodziewam sie bog wie czego w kwesti nowych feature. Mimo to, jest kilka drobnych rzeczy ktore mozna by miec (np. full screen carplay) czy rózne bledy ktore sa juz poprawione.A ja mam to gdzieś. Nie spodziewam się fajerwerków w nowym sofcie (to nie tesla). Po prostu jeżdżę autem i się cieszę. Jedyne co w końcu mogłoby zacząć działać to przycisk otwierania frunka na pilocie.
A to ciekawe, bo "u mnie działa". Do tej pory zawsze przy wymianie/naprawie opon dostawałem alert w trakcie czekania. Raz pojawil sie tez w zwiazku wlasnie z usterka HVBJB (razem z paroma innymi alertami), mimo ze powietrze nie spadlo.A'propos ficzerów, to wczoraj natknęło mnie, żeby sprawdzić czy FordPass poinformuje mnie o niskim ciśnieniu w oponie.
Wypuściłem powietrze z opony prawie do zera, ale aplikacja niestety niczego mi nie wyświetliła. Owszem, po wejściu w "Pojazd>Status>Monitorowanie Ciśnienia Opon" była informacja, ale żadnego alertu "wyżej" :-( .
Wolałbym dostać pushupa, że "zeszło" mi powietrze, niż dowiadywać się o tym przychodząc do samochodu.