Gdyby ktoś chciał zmierzyć performance swojej TM3: dragy GPS

cooler

Pionier e-mobilności
Kilka dni temu spodobało mi się jak Bjorn mierzy performance samochodów i też kupiłem precyzyjny 10Hz GPS marki dragy. Żadnych dziwnych urządzeń na przyssawkę, wyniki od razu na telefonie, pełna historia pomiarów, pomiary 0-100, 1/8 1/4 mili 0-200, 100-0 itd. Bardzo szybko łapie fix, pewnie dzięki temu że od razu po połączeniu telefon ładuje do niego bieżące dane orbit satelitów GPS, Galileo etc. No i wszystko na wykresie.
Z wad widzę tylko to iż jest to raczej rozwiązanie proprietary na BLE, więc jak apka zdechnie lub producent się zwinie to kicha (chyba). GPS nie jest widoczny z poziomu BT systemu Android.
Jeżeli ktoś z okolic Wawy chciałby zmierzyć swój bolid to zapraszam na priv, dla jednego samochodu chyba nie warto kupywać takich urządzeń. Mam też w okolicy równiutką serwisówkę A2 gdzie można bezpiecznie taki test wykonać.
Moja Tesla trzyma mniej więcej 4.4s do 100km/h (70%SOC), ale widzę że można wycisnąć 4.3 przy 90%+ (testy Bjorna), za chiny nie mogę wycisnąć 459HP (337kW), ale to może też związane z SOC, mi się udało tylko dojść do 330kW
Z ciekawostek: mój stary Passat 1.8T mnie zaskoczył, gdyż ma dużo lepszy czas niż w papierach (!), W Toyotach konie gdzieś znikają, gdyż nie jestem w stanie dojść do deklarowanych 7.2s do 60mph... Może to wina trakcji (FWD).