Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Gdyby ktoś chciał zmierzyć performance swojej TM3: dragy GPS
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 46613, member: 274"] Kilka dni temu spodobało mi się jak Bjorn mierzy performance samochodów i też kupiłem precyzyjny 10Hz GPS marki dragy. Żadnych dziwnych urządzeń na przyssawkę, wyniki od razu na telefonie, pełna historia pomiarów, pomiary 0-100, 1/8 1/4 mili 0-200, 100-0 itd. Bardzo szybko łapie fix, pewnie dzięki temu że od razu po połączeniu telefon ładuje do niego bieżące dane orbit satelitów GPS, Galileo etc. No i wszystko na wykresie. Z wad widzę tylko to iż jest to raczej rozwiązanie proprietary na BLE, więc jak apka zdechnie lub producent się zwinie to kicha (chyba). GPS nie jest widoczny z poziomu BT systemu Android. Jeżeli ktoś z okolic Wawy chciałby zmierzyć swój bolid to zapraszam na priv, dla jednego samochodu chyba nie warto kupywać takich urządzeń. Mam też w okolicy równiutką serwisówkę A2 gdzie można bezpiecznie taki test wykonać. Moja Tesla trzyma mniej więcej 4.4s do 100km/h (70%SOC), ale widzę że można wycisnąć 4.3 przy 90%+ (testy Bjorna), za chiny nie mogę wycisnąć 459HP (337kW), ale to może też związane z SOC, mi się udało tylko dojść do 330kW Z ciekawostek: mój stary Passat 1.8T mnie zaskoczył, gdyż ma dużo lepszy czas niż w papierach (!), W Toyotach konie gdzieś znikają, gdyż nie jestem w stanie dojść do deklarowanych 7.2s do 60mph... Może to wina trakcji (FWD). [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Gdyby ktoś chciał zmierzyć performance swojej TM3: dragy GPS