Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
GigaObniżka, nowe ceny Tesla Model Y i Tesla Model 3
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="danielm, post: 71810, member: 12"] ad1. troszeczkę się to ostatnio zmienia ale do tej pory było tak że tesla na europę produkowała auta w pierwszym miesiącu kwartału, w drugim transport a wydawanie pod koniec drugiego i cały trzeci miesiąc kwartału z naciskiem że do końca kwartału cały plac ma być pusty. odrobinę problemu stanowi to że sąsiadujemy z niemcami gdzie sprzedają każdą ilość więc polska ma stosunkowo małe przydziały aut więc zdarzało się że ktoś czekał dłużej niż do końca bieżącego kwartalu ale zdarzało się też że zamówił i za 3 dni dzwonią że auto gotowe do odbioru bo akurat ktoś zrezygnował z takiej samej konfiguracji a plac ma być pusty. tylko że... startuje berlin, co powoduje że dostawy powinny być równomierne więc czas oczekiwania może się skrócić do tego co jest w chinach i usa czyli kilka tygodni. tylko że... Y SR jeszcze nie jest produkowane w berlinie tylko w chinach ale chyba w miniaturowych ilościach więc na tę konkretną konfiguracje możesz niestety poczekać dłużej. ad2. tesla to takie auto że wszystko ma w standardzie ale jak palisz pieniędzmi w piecu to możesz troche ich wydać na głupoty. w standardzie masz aktywny tempomat z utrzymaniem pasa ruchu czyli jazda w korku i na autostradzie w pełni autonomiczna. rozszerzony autopilot to zmiana pasa ruchu w ślimaczym tempie, zjazd z autostrady którego unia zabrania oraz wyjazd z garażu do przodu i do tyłu. czy to jest warte 19tys? mam, lubie, uważam że tak bo już te pieniądze wydałem. Pełna autonomia to tylko i wyłącznie zatrzymywanie się na światłach, również zielonych, oraz obietnica że już do końca 2022 auto będzie jeżdzić samo. czekam od 2019 i mam pełne FSD, oczywiście żałuje. ad3. społeczeństwo teslomaniaków pomaga sobie nawzajem, ogłoś się na jakiejś naszej grupie fejsbukowej lub tu ktoś znajdzie twój post i sam ci zaproponuje jazdę testową za przysłowiową flaszke. ja mam model 3 więc nie pomoge choć zamawiałem w ciemno to tesla to tesla :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
GigaObniżka, nowe ceny Tesla Model Y i Tesla Model 3