Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
GoodWe - porady i informacje
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="piomar123, post: 240521, member: 2595"] Wybaczcie odgrzewanie kotleta, ale sam przymierzam się do instalacji HA + Predbat dla falownika Goodwe po tym jak ręczne ustawianie godzin rozładowania mnie już zaczęło nudzić ;) Poczytałem na razie teorię i wydaje mi się, że Predbat robi Ci taki plan, bo nie ma możliwości tego "wymuszonego kupna/sprzedaży". W jaki sposób miałby wykonać "od rana zużywaj prąd dalej z baterii (ewentualnie z PV), a z PV eksportuj do sieci", jeśli w konfiguracji ma zablokowany export? Chyba, że źle rozumiem i konfiguracja falownika i Predbata są od siebie niezależne, więc i tak powinien w planie zrobić export. W tym momencie Predbat nie ma oficjalnej konfiguracji dla falowników Goodwe, więc zacząłem szukać po różnych forach i znalazłem ten wątek. Fajnie byłoby rozgryźć pełną konfigurację i wrzucić do dokumentacji Predbata, żeby było dla potomnych, a nie tylko na jakimś forum samochodowym :P Nie wiem ile czasu zajmie mi ogarnięcie i konfiguracja tego wszystkiego, na razie mam tylko doświadczenie z [URL='https://github.com/marcelblijleven/goodwe']tą biblioteką pythonową do goodwe[/URL] i wiem, że jedna z integracji HA z niej korzysta. Jeśli macie jakieś doświadczenie i porady związane z Predbatem i jego konfiguracją, to chętnie poczytam. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
GoodWe - porady i informacje