Greenway instrukcja dodawania kodu EV Klub

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Wchodzę na GreenWay, wyskakuje komunikat dokończ rejestrację jak to wciskam przekierowuje mnie żebym wybrał abo, biorę energia plus i nie wiem gdzie dodać kod z EV klub. Nie chcę opłacać, boje się że powinienem najpierw dodać kod, a jak zapłacę to już pozamiatane może być
Dzisiaj uruchomiłem na telefonie ev klub premium,kasę pobrało, odrazu zadziałało, ale wcisnołem użyj benefitu na kompie i nic mi nie wyskoczyło, żeden bon, żaden kod

krzyss

Pionier e-mobilności
Musisz poczekac az aktywuja. Oni robia na piechote. Sprobuj za 2-3dni.

A swoja droga ciekawostka z kodami na GW.
Nie masz abonamentu aktywujesz kupon na 15kWh. Ladujesz i przerywasz po zuzyciu 15.
Uruchamiasz abonament za 29,99 na GW dziala od reki.
Wpisujesz kod na 25kWh i uruchamiasz ladowanie masz 25kWh za free.
Cebula kipi ! Tak zrobilem w niedziele w ciechocinku jak na tesli byla kolejka 4 aut.

Attachments

• IMG_2577.jpeg
    IMG_2577.jpeg
    190,4 KB · Liczba wyświetleń: 21

daniel

Señor Meme Officer

Nie masz abonamentu aktywujesz kupon na 15kWh. Ladujesz i przerywasz po zuzyciu 15.
Prawie jak Bagsik i jego oscylator ekonomiczny.

Robur82

Cebula kipi ! Tak zrobilem w niedziele w ciechocinku jak na tesli byla kolejka 4 aut.
Wydaje mi się, że chyba to nie jst kombinatorstwo. Równie dobrze możesz chyba mieć II konto w Greenwayu na którym co miesiąc aktywujesz te 15kwh,
EV Klub udostępnia 2 kody, więc pewnie obydwa można wykorzystać
Zastanawiam się czy czasem, na jednym koncie GreenWay nie da rady wprowadzić kilku kodów z EV klubu, jak komuś np zbywa na koniec m-ca i wie że już w danym m-cu nie wykorzysta.

Jak ktoś dużo jeździ, to pewnie można też założyć kilka kont na Ev Klub i kilka kont na green way
i po 1,2zł albo nawet jak kolega powyżej ogarniał
15kwh + 25kwh=40kwh za cenę abo 30zł + 8zł/mc evklub
38zł/40kwh =0,95zł kw/h
i tak razy ileś kont z których na pewno skorzysta się

I to dopiero byłaby cebula

Robur82

A tak na poważnie, przy koncie firmowym 25kwh bierzemy w abo za 30zł z kodem EVKLUB
a 15kwh odpalamy na prywatnym koncie
Jak dzisiaj uruchomiłem I raz abo 30zł i naładowałem auto, to rozumiem, że w przyszłym miesiącu też mi naliczy abo 30zł,
zaraz na początku miesiąca pasowałoby by wykorzystać kod rabatowy z ev klubu 25kwh
i 8.IX zmienić na energia standard,
10IX dodaje kod na 15kwh i tak sobie to jest dopóki znów nie będę więcej energii potrzebował.
Czy jeszcze we wrześniu jak mi wyskoczy wyjazd mogę ponownie wrócić do abo za 30zł, wiadomo że kodu 25kwh już nie wykorzystam, bo wykorzystałem na początku września

krzyss

Pionier e-mobilności
Jeśli dzisiaj odpaliłeś abo 30 to masz go do końca września.
Do konca sierpnia,
Mam abo odpalony na poczatku sierpnia i dzis go wylaczylem.

Attachments

• IMG_2601.png
    IMG_2601.png
    268,1 KB · Liczba wyświetleń: 14

Piotr

Posiadacz elektryka
Czyli jeśli aktywuje 15 września to będzie ważny do 15 października czy do końca miesiąca? Kiedy mogę zrezygnować? Jeśli natychmiast to płacę abo tylko za wrzesień czy za pół września i pełen miesiąc?

krzyss

Pionier e-mobilności
Czyli jeśli aktywuje 15 września to będzie ważny do 15 października czy do końca miesiąca? Kiedy mogę zrezygnować? Jeśli natychmiast to płacę abo tylko za wrzesień czy za pół września i pełen miesiąc?
Jesli aktywujesz 15 wrzesnia bedzie do konca miesiaca za polowe tego.
Mozesz zrezygnowac od razu wtedy tez bedzie do konca miesiaca.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Jesli aktywujesz 15 wrzesnia bedzie do konca miesiaca za polowe tego.
Mozesz zrezygnowac od razu wtedy tez bedzie do konca miesiaca.
Znaczy kod na 25 kWh, aktywowany 15 września, umożliwia pobranie tylko 12.5 kWh (do końca września)?