Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Gruba przecena "starego" Y Performance
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Daro76, post: 231290, member: 2009"] Patrząc na to co się dzieje z Teslą (cała ogólna sytuacja z firmą i działaniami Elona), jakie samochody pojawiły się u konkurencji to obstawiam że będą musieli mocno obniżyć ceny jak minie pierwszy okres sprzedaży nowego Y (teraz się sprzedaje bo ileś klientów czekało na nowy model). Tylko to jest ewidentnie przesunięty popyt i to będzie on mocno zredukowany przez obecną sytuację. Jak ja dzisiaj widziałem na Otomoto TMYLR23/ 30k km przebieg za 150k brutto z FV23! - to na dzisiaj wiem jedno - ja swojej (też 23 i taki sam przebieg), nie będę sprzedawał za takie pieniądze (kończy mi się leasing). Wolę zostawić. Dla producenta oznacza to jedno - nie sprzeda nowego... Taki jest efekt zbyt szybkiego obniżania cen nowych + tych wszystkich działań obniżających wartość używanych (po prostu Tesla stała się "passe"). Dostałem ostatnio ofertę na nową Audi A6C8 - diesel/quattro/matrixy/wentylowane fotele/wszystkie systemy wspomagające jazdę/4 lata gwarancji do 120k km. Zasięg na jednym ładowaniu ponad 1000km :) . No powiem szczerze że się mocno zastanawiam... [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model Y Forum • Tesla Y SR/LR/Perf + Juniper
Gruba przecena "starego" Y Performance