Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.

usrobo

Posiadacz elektryka
skoro mają być pod koniec stycznia to za chwilę powinny już wypłynąć z Chin? miesiąc płynie statek, tydzień na transport z Belgii do Pl,

nyknow

Fachowiec
Dokładnie taką samą informacje przekazał mnie jak przekładał z grudnia na luty TM3LR
jak to jest z tym przekładaniem - ktoś ma auto np na luty - bo i np ktoś zadzwoni ze przekładamy - to znaczy ze auta jeszcze nie wyprodukowali i stad przekładanie czy auto wyprodukowane ale odbiór przełożony ?

usrobo

Posiadacz elektryka
jak to jest z tym przekładaniem - ktoś ma auto np na luty - bo i np ktoś zadzwoni ze przekładamy - to znaczy ze auta jeszcze nie wyprodukowali i stad przekładanie czy auto wyprodukowane ale odbiór przełożony ?
podobno każde auto od momentu produkcji ma swojego wlasciciela. Tesla nie produkuje aut na zapas. Wiec jesli przekłądamy to na inny egzemplarz. Mogę to po części potwierdzić bo miałem juz VIN, a potem przyszła katastrofa w Warszawie, Elon się wkurzył, u mnie VIN zniknął a "moje" auto ładuje pewnie ktoś z Norwegii ;)

Sfotek

Posiadacz elektryka
skoro mają być pod koniec stycznia to za chwilę powinny już wypłynąć z Chin? miesiąc płynie statek, tydzień na transport z Belgii do Pl,
Widzialem film z Chin gdzie plac przy fabryce pelny … a i duzo statkow sie kreci w okolicy, ktore byly juz wynajmowane przez Tesle wczesniej. Nic, trzeba czytac, obserwowac :)

nyknow

Fachowiec
Gdzie to obserwujecie ? Ktoś kiedyś pisał ze wie jaki statek i można go śledzić i ze tam jest konkretna tesla ;)

nyknow

Fachowiec
Dzięki będę sprawdzał jak będę wiedział czego szukam (vin).

RafalO

Zadomawiam się
Auto odebrałem pod koniec listopada. Wciąż nie mam dokumentu o zwolnieniu z akcyzy i nie mogę odebrać twardego dowodu. Jak to wygląda u Was?