Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Fixtor, post: 23965, member: 624"] SR+ odebrany! Korzystałem z checklisty z tego forum, i nie znalazłem żadnego problemu z samochodem :) Byłem umówiony w sobotę na godzinę 10:00, dotarłem do salonu na kilka minut po tym czasie i w drodze nagrałem ten filmik: [MEDIA=youtube]_QUC00qVzFU[/MEDIA] Okazało się, że "ktoś z Teksasu" zapomniał aktywować moich kart, a jako, że u nich to była bardzo wczesna godzina, to czekaliśmy aż ta osoba dojedzie do biura i cośtam odklika. Miało to zająć godzinę, więc mi to bardzo pasowało, bo na spokojnie obejrzałem samochód, pobawiłem się ekranem i skonfigurowałem wszystkie ustawienia (miałem praktycznie od razu dostęp przez aplikację). Niestety, ostatecznie trwało to prawie 4 godziny. Pod koniec przyszedł pan z laptopem, podłączył się kablem gdzieś pod kierownicą i karty były gotowe. W między czasie poszedłem do OBI obok i kupiłem gaśnicę, ale musiałem wracać do Poznania po ciemku. Na szczęście obsługa była bardzo miła i doładowałem się w salonie do 100%. Była jedna śmieszna sytuacja: mój samochód zaczął nagle trąbić. Wszyscy zaczeli się patrzyć na mnie, bo akurat bawiłem się aplikacją, ale ani razu nie próbowałem uruchamiać klaksonu. Wyłączyłem aplikację, schowałem telefon, a samochód dalej trąbi. Myślałem, że pewnie samochód jest wadliwy, albo jakiś dziwny błąd w oprogramowaniu. Ostatecznie okazało się, że pracownik szukał go na parkingu i nie mógł znaleźć, a samochód był zaparkowany w środku salonu :) Nie wiem jaką mam baterię i przyspieszenie, ale na ekranie pokazuje około 440 km zasięgu. Przyspieszenie pewnie dopiero na wiosnę przetestuję :) Przy superchargerze w Lućmierzu napadało śniegu i było tak ślisko, że trzeba było ostrożnie chodzić - samochód był na letnich oponach, ale poradził sobie bez problemu. Kontrola trakcji i te wszystkie inne systemy są rewelacyjne :) Zaskoczyło mnie to, że są lampki pod drzwiami gdy je otwieram. Myślałem, że SR+ tego nie ma. Na minus póki co jedynie to, że w Europie chyba nie ma funkcji zmiany dźwięku jazdy w Boomboxie, a szkoda, bo chcę by mój samochód brzmiał dzwonki Świętego Mikołaja :( Edit: jeszcze jedno - podgrzewanej kierownicy i tylnych siedzeń nie mam, ale mam dostępną opcję kupienia przez aplikację za 1500 zł. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.