Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Gurumotive, post: 24820, member: 433"] [B]Tesla to zajebiste auto. [/B] Jest po prostu lepsza od BMW w porównywalnej kasie, kiedy porównujesz je 1:1. Ma też olbrzymią zaletę: TCO, czyli koszt utrzymania. BMW paliło mi 70zł na 100km. Po 15kkm miałem klocki do wymiany. Silnik 2.0 na bezpośrednim wtrysku, wydawał niepokojące odgłosy na zimnym od nowości :D Nawigacja jak w Nokii N95. Nie miałem audio hi-fi dokupionego, więc grało gorzej od Tipo. Nie zawsze mogłem szybko jeździć, bo robię krótkie trasy. Jestem mega zaskoczony prowadzeniem Tesli. Jest stabilniej niż w BMW. Nie jest też jakoś superciężka. Myślałem, że będzie się prowadzić przeciętnie Szkoda, że Tesla nie ma trybu częściowej deaktywacji ESP. BMW w sport+ chętnie latało boczkiem, ale nigdy o krawężnik nie zahaczało :D Tutaj opisywałem BMW: [URL='https://forum.gurumotive.com/d/55-test-i-poradnik-zakupu-bmw-430i-gran-coupe-po-pol-roku-jazdy-idealne-daily/10']link[/URL] [I][B]« [/B][/I][B][I]Tesla jest dziś punktem odniesienia w branży, a na nasz rynek weszły inne silne młode firmy z Chin." [/I][/B] [I]H. Diess, ex CEO VW.[/I] Po tych słowach Diess wyleciał z pozycji CEO VW na członka rady nadzorczej XD Myślę, że ma 100% racji. Po tesli pewnie będę szukał chiniola. [ATTACH type="full"]3144[/ATTACH] [B]To jest zeekr.[/B] Koncern Geely. Właściciel/ udziałowiec Volvo, MB, Lotusa, Smarta, Lynk & Co.. [ATTACH type="full" width="626px"]3145[/ATTACH] To jest Nio, które wraz z Schellem buduje w EU sieć stacji.. wymiany baterii w trasie. [ATTACH type="full" width="628px"]3146[/ATTACH] To jest najlepiej sprzedający się samochód na świecie.. który dzięki Tesli staje się EV. [B]Tesla[/B] to wszystko ruszyła, ma najlepszy produkt na rynku, zdeklasyfikowała kompletnie BMW W US: [ATTACH type="full" width="655px"]3148[/ATTACH] [ATTACH type="full" width="631px"]3147[/ATTACH] Mogą wszystko w tej branży dzisiaj robić. Auta mają kamerę w środku nawet.. Mogą pozyskiwać content i feedback od użytkowników. Mają na rynku mnóstwo zasobów ludzkich, które zwalniają "starzy" producenci. Mają do wzięcia obiekty handlowe, które opuszczają dealerzy. Mogą przejąć rynek finansowani pojazdów, odkupu używek, cyfrowej sprzedaży innych marek. Nie mają ogona w postaci sieci dealerskiej.. Dla mnie dziwne. Know-how jak to zrobić jest opisany w raportach branżowych/ jakichś KPMG, Deloite itd. Kosmiczną technologię tworzą, a nie chce im się ułożyć procesów i napisać trochę softu, pod digital automotive retail. 🧐 Kolejna sprawa to OS samochodu. Wszyscy oprócz Tesli przechodzą na Android Automotive.. Volvo przeszło jako jedno z pierwszych. IMO Tesla jako jedyna ma w miarę bezpieczne OTA. Android będzie podatny na cyberataki. Volvo dwa dni temu: Czasy ciekawe. Retail w automotive zaniedbany. Zmiana to zawsze okazja, by zrobić coś dużego :D Podsumowaując: samochód b. dobry, mógłby mieć: - on większy zasię, albo - ja ładowarkę w kamienicy XD [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Grudniowa dostawa podąża ze wschodu.