GW KFC Tarnów Słoneczna. Lwowska 116, Tarnów

chess_m

Posiadacz elektryka
Jeśli ktoś nie zauważył to Greenway otworzył nową ładowarkę (2x150) w lokalizacji jak wyzej. Nie przy samej autostradzie ale w sumie niedaleko.
Dla mnie bomba (bo akurat pośrodku jednej z moich tras (GOP -> Zamość) i będę mógł tą trasę robić na 1 pit stop (dla auta i dla mnie bo KFC).

Oczywicie naprawdę fajnie będzie kiedy zostaną uruchomione ładowarki na MOP Bagno (Ekoen) i Jawornik (GW).

vwir

Pionier e-mobilności
Przecież to jest całkiem spory kawałek od autostrady i to przy wiecznie zakorkowanym skrzyżowaniu. A „od zawsze” masz orlena 100kW w Wierzchosławicach, więc wspomniany odcinek spokojnie robisz na jedno ładowanie. To już lepszym wyborem jest nawet 120kW AEG-BP w Brzozówce - bliżej autostrady i bez korków.

consigliero

Pionier e-mobilności
Przecież to jest całkiem spory kawałek od autostrady i to przy wiecznie zakorkowanym skrzyżowaniu. A „od zawsze” masz orlena 100kW w Wierzchosławicach, więc wspomniany odcinek spokojnie robisz na jedno ładowanie. To już lepszym wyborem jest nawet 120kW AEG-BP w Brzozówce - bliżej autostrady i bez korków.
Tyle razy tamtędy jechałem a o tym punkcie nie wiedziałem. Jak była trwoga to zawsze Wierzchosławice

vwir

Pionier e-mobilności
Tyle razy tamtędy jechałem a o tym punkcie nie wiedziałem. Jak była trwoga to zawsze Wierzchosławice
On jest relatywnie nowy (jakoś w zeszłym roku pisaliśmy o nim tutaj na forum) więc miałeś prawo nie wiedzieć. No i w sumie też nigdy na nim nie byłem - traktowałem go jako "plan B" gdybym miał problem na Orlenie. Nigdy nie było potrzeby uruchamiania planu B.

chess_m

Posiadacz elektryka
Fakt, ze względu na bliskość od węzła / dojazd Wierzchosławice są najlepsze. Pomijam różnicę w cenach za 1 kWh (bo tu by trzeba rozważyć czy mamy abo w GW czy aktywujemy je jednorazowo i czy jest/będzie bonus 25 kWh z eVklub).
W sumie to pewnie trzeba przyjąć Orlen jako domyślny a w razie kłopotów tam Brzozówka/GW KFC zależnie od spodziewanych lub nie korków w Tarnowie i oczywiśćie tego czy mamy abonament w GW bo przy posiadanym abo różnica między 3 PLN/kWh a 2.40 na GW jest znacząca.

A przy okazji czy ktoś słyszał jaki jest status stacji ładowania na MOP Bagno (Ekoen) i Jawornik (GW)?
Zdaje się że one miały powstać w ramach projektu gdzie planowane uruchomienia miały być do końca 2022.
Czekają na UDT czy też jeszcze nie wbito łopaty?

vwir

Pionier e-mobilności
Na MOP Bagno przecież ładowarka już stoi:
1314025.jpg

Więc jeszcze tylko 2-3 lata i UDT zrobi odbiór.
O Jaworniku nikt nigdzie nie słyszał, generalnie pobożne życzenia.

kubatar

Pionier e-mobilności
Ten GW przy KFC w Tarnowie jest naprawdę daleko od zjazdu z autostrady i można go w tranzycie wschód-zachód traktować jedynie jako awaryjna alternatywę.
Niemniej dla dojazdu na południe województwa małopolskiego jest świetnym miejscem bo KFC jest otwarte do późna a w razie czego blisko jest BP. Na upartego podczas ładowania można wybrać się 100-200 metrów na pobliską stacje Moya, Kauflanda i ... Kościoła 🤣
A tak BTW to zgodnie ze zrzutem... Out od orderScreenshot_20240413_164629_Chrome.jpg