Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
NISSAN
Nissan Leaf Forum • Nissan Leaf II / e+ / Leaf I
Gwarancyjna wymiana baterii 40 kWh w Leafie 2019
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Hermes, post: 156620, member: 3284"] Coś w nich pękło w Astarze, jak napisałem, że mam całe mnóstwo - i oni również - dowodów z ASO i samej Astary (pewnie dzisiaj przeglądali: kierownik swoje smsy, a Astara swoje własne maile do mnie), że wymieniono baterię. No i gwarancji też wspomniałem, o czym wyżej pisaliśmy. :D Gwarancji zaprzeczają - bo co mogą innego zrobić? :D - ale kwestia wpisu tej "oczywistej oczywistości", czyli że wymieniono baterię: zmiękli. Jednak wpiszą, ale.... w książeczkę gwarancyjną, którą mam - uwaga! - sam dostarczyć do ASO w stolicy. Na przykład kurierem. Opisałem, że chyba im się pinkle w głowie poprzestawiały (no, trochę ładniej ;) ), że - po pierwsze - książkę dealer miał w swojej dyspozycji przez ostatnie blisko 3 miesiące (to tylko ostatnia wizyta). Po drugie - jak się książka zgubi w niezaufanej firmie - to będzie mega problem, bo ta książka w dobie (nie)cyfryzacji Nissana jest jak święty Graal dla każdego właściciela. Po trzecie - dlaczego ja mam znowu ponosić koszty wysyłki? Po czwarte wreszcie.... - dlaczego u licha nie mogą tego samego napisać na czystej kartce i mi wysłać? Hę....? Załączyłem też piękne zdjęcie/zrzut z filmu, jakich mam setki od nich z wewnątrz serwisu, bo widzę, że myślą, że - skoro oni kłamią, to - kłamią wszyscy. Bo sobie przednią odłączyli, cwaniaki (ale takie ułomne cwaniaki), ale o tylnej - zawsze zapominali. A kamera ma niezależne zasilanie :) :D EDIT: W sumie jaja jak berety, mieliście dużo racji - trzy kwestie: 1) Na wymienione baterie leci równolegle: nowa rękojmia oraz nowa gwarancja o tym samym kształcie co poprzednia czyli 5 lat/100.000 km. Potwierdzone u prawników bezpośrednio. To tłumaczy, czemu Astara nie chciała wystawić "glejtu". 2) Jak się okazuje w książce serwisowej auta (tam gdzie przeglądy się wbija) - a ja o tym kompletnie zapomniałem - są dedykowane miejsca, tabele, na okoliczność wymiany czy to pojedynczych modułów czy to całej baterii. 3) I teraz jaja jak berety - Telenoweli odcinek 3312: Przyciśnięta do ściany Astara zmieniła "ostateczne" stanowisko, że "nie ma możliwości wystawienia zaświadczenia na "Proszę wysłać kurierem książkę serwisową do ASO do stolicy na własny koszt". Odpisałem, że sobie w kulki lecą jawnie, bo - poza kwestią (znowu) ponoszenia przeze mnie kosztów, to: --> Książka była w posiadaniu ASO w stolicy przez łącznie ok. 4 miesiące, a ostatnio przez blisko 3 miesiące w sposób ciągły. Mogli wpisać. (tak, wiem - powtarzam się, ale wolę chronologicznie :) ) --> Dlaczego ja mam ponosić koszty, a co najważniejsze w tej całej sprawie.... --> W Nissanie w dobie (nie)cyfryzacji Astary ta książka jest jak prawie Święty Graal, jak pisałem, to ja im nie ufam. A więc... - uwaga: 1) Książkę komisyjnie i protokolarnie zdałem w swoim ASO. 2) Potem jedzie zaklajstrowana do oddziału tegoż ASO do stolicy - tak się składa, że w okolice Ząbek i Tesli ;) 3) Potem pracownik Astary ją odbierze i... 4) Przewiezie z północy na południe stolicy - celem dokonania wpisu. No i potem - z powrotem tę samą trasą. No i powiedzcie, że Nissan i Astara nie są mistrzami w stwarzaniu problemu, które nie istnieje, którego nie ma - ale potem urasta do ogromnych rozmiarów. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
NISSAN
Nissan Leaf Forum • Nissan Leaf II / e+ / Leaf I
Gwarancyjna wymiana baterii 40 kWh w Leafie 2019